brak konta i kontaktu ze sprzedajacym po roku pozew !!!!

szemeta
Użytkownik
Witam w zeszlym roku na ebay.de wygralam licytacje ne zele kolorowe do paznokci po wygranej aukcji dostalam od sprzedwacy nieprawidlowy numer konta probowalam 3 razy przeslac pieniadze nie stety za kazdym razem tranzakcja byla anulowana dzwonilam do odoby sprzedajacej nie stety za kazdym razem bez pozytywnego wyniku odczekalam spory czas i wyslalam skarge do ebay mailem opisujaca cala sytulacje wraz z rezygnacja zakupu podoktow z aukcji maja przeslalam rowniez do sprzedajacej oraz wstawilam jej negatyw "oszustka zadnego kontaktu prawidlowego konta " w numerze lub adresie konta nie moglam sie pomylic poniewasz wydrukowalam go u zmaila potwierdzajacego zakup nadeslanego od niej po jakims czasie otrzymalam emaila z innym kontem od niej ale juz nie podejmowalam zadnych dzialan odnosnie wplaty i zakupu poniewaz wczesniej zglosilam oficjalna rezygnacje i zazalenie. Minol prawie rok od zaistnialej sytulacji a ja poczta przez adwokata otrzymalam od niej pismo ze to co napisalam do ebay nie jest prawdo i to ona poniosla koszty zwiazane z kontaktem ze mna (wyslala tylko 2 maile z 1 nie prawidlowym kontem i potem z innym) i zada odemnie 15 tysiecy euro odszkodowania poniewaz stwierdzila ze przez muj negatyw stracila klijetow i na sprzedazy plus oplate kosztow za adwokata prawie 800 euro dzwonilam do banku nie stety wydruku proby wplaty raczej nie beda mieli w systemie poniewaz pieniadze nie zostaly nadane wyslanych emaili do ebey tez nie posiadam jedynie moge zadac wydrukow rozmow od swojego operatora z tego okresu i udowodnic ze dzwonilam do niej. Czuje sie oszukana poniewaz baba zawarla ze mna umowe ktorej nie dotrzymala i po prawie roku oskarza mnie ze zrujnowalam jej interes i ja obrazilam co mam zrobic ???????????????????????????????????

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

Zignoruj ja. Nic ci nie moze zrobic. Poczyty nie przyjmuj jesli polecona (adresat nieznany) a zwykla ignoruj - do kosza.
nie wiem na jakim etapie jeseś, jeśli już poważnym, radzę wynająć adwokata w Niemczech.poz.
szemeta
Użytkownik
odpisalam na pismo ktore wyslala mi przez adwokata ze nie zgadzam sie z podpisaniem dokumetow ktore ona mi przeslala i na wplacnie wymaganego przez nia adwokata nawiazalam kontak z serwisem ebay ktory przesla mi potwierdzenie zlozenia oficjalnej skargi na sprzedawce w banku pracowniki mimo czasu ktory uplynol pamieta dobrze cala sytuacje i po rozmowie z szefem swoim zgodzil sie to oficjalnie potwierdzic przed sadem ze byla taka sytuacja o falszywym numerze swift i pieniadze 3 razy sie wrocily spowrotem na moje konto wystapilam juz rowniez o wydruki z telefonow w tym okresie czekam na nadeslamnie ich i czekam na odpowiedz odnoscnie jej adwokata bo wszystko moge udowodnic a to ze napisalam ze jest oszustka jak inaczej nazwac czlowieka ktory podaje zle dane banku nie reaguje na telefony a wrecz unika ich i po roku odwala taki numer Jak wspomnialm wczesniej czekam na odpowiedz z niemiec i zobaczymy co bedzie sie dzialo dalej nawiazalam kontakt z adwokatem kazal czekac i z dowodami jakie mam przeciwko niej teraz ja moge zadac odszkodowania od niej wiec karta moze sie obrucic na druga strone. nagelgrosshandel nie prowadzi sprzedazy na ebay bo zalozyla sprzedawczyni saolon dziekuje za slowa otuchy !!! pozdrawiam jak cos bedzie nowego napisze i nigdy wiecej zakupw z Niemiec !!!!! ehhh ten narod chyba nigdy sie nie zmieni..............
,,stwierdzila ze przez muj negatyw stracila klijetow" Opinji to Ty jej nie zszargałaś, ta cwanababa ma 4negatywy i 26 neutrali i nie ma jej już w naszym gronie. pozdrawiam
nie rozumiem - najpierw przeslala Ci niewlasciwy nr konta, Ty poinformowalas ze nie chcesz juz kupic przedmiotu a on ateraz sie czepia? jedyne do czego moze sie czepiac to to, ze wystawilas jej nega po tym jak zrezygnowalas z zakupu... idz do adwokata
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay