anulowanie komentarza wbrew woli

Jakiś czas temu zakupiłem obiektyw na aukcji od gościa z US. Niestety zamiast przedmiotu w dobrym stanie dostałem szrota połamanego i porysowanego, prawie nie nadajacego się do użytku. Poinformowalem o swoich zastrzeżeniach sprzedającego, zaproponował on zwrot ale tylko wylicytowanej wartości. Za przesyłkę w obie strony cło oraz vat ja miałem zapłacić. O ile cło i vat może dałoby radę odzyskac po pół roku od urzedu celnego to nie widzę powodu żebym to ja miał pokrywać koszt przesyłki z powodu jego przekłamanego opisu. Wystawiłem gościowi negatywa - odpowiedział tym samym. Ja to przełknę, mnie jako kupującego to bardzo nie boli. Natomiast teraz przychodzą mi jakieś maile z próbami mediacji takiej mniej więcej treści: "This is the 2nd notice of the dispute sent to you. Please click on the link below at your earliest convenience to learn how you can resolve this issue. Click here to respond NOTE: if you do not respond to this case the other party may be able to have their feedback withdrawn without your agreement. SquareTrade is eBay's preferred Dispute Resolution provider. We resolve thousands of disputes each month from eBay and other marketplaces." Czy to możliwe żeby anulować/usunać komentarz wbrew mojej woli?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

Teraz wiem z kim zacz.
forumyabe
Użytkownik
oczywiscie mozna, ale za zgoda obu stron. uzytkownik piotrlipski jest zameldowany na ebay.pl.
Po 1 nie mówimy o eBay.pl.Po 2 i na plu tez mozna i to w zgodzie z regulaminem.Oczywiście jest jedna przeszkoda i to ogromna - iloraz inteligencji pracowników DOK.
forumyabe
Użytkownik
w regulaminie ebay Polska jest napisane, opinie mozna wycofac tylko za zgoda obydwu uzytkownikow. http://pages.ebay.pl/help/feedback/questions/mutual-withdrawal.html
Jest to mozliwe bez zgody jednej ze stron.Trzeba jednak udowodnić że opinia była wystawiona złośliwie lub w ramach zemsty itp.Nie wiem jak to było w Twoim przypadku.Pamiętajmy jednak że prędzej czy później znajdzie się prostak bez honoru.Wtedy właśnie mozna uruchomić procedure.
forumyabe
Użytkownik
wbrew twojej woli nie jest to mozliwe, masz prawo sie nie zgodzic na usuniecie negatywnej opini.
mozliwe dlatego jesli nie chcesz to odpowiedz i sie nie zgodz, jesli taka twoja wola.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań