Zostałem oszukany!!!! :(
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
15-06-2005 21:49
Zostałem oszukany przez użytkownika AWAWER10 na kwote 104zł. Po wpłacie pieniedzy na konto kontakt sie urwał, oszust nie odpowiada na maile i inne formy kontaktu. Posiadam jego wszelkie dane tj. imie, nazwisko, dokładny adres, numer konta, numer telefonu oraz adres ip kompa z którego pisał maile. Co mam teraz zrobic czy zostaje mi tylko zgłosic ten fakt na policje?? Czy ebay ponosi jaką kolwiek odpowiedzialność za tranzakcje. Allegro zapewnia odzyskanie kwoty w przypadku niewywiązania sie z umowy czy jest tak w przypadku ebay'a??
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (10)
Odpowiedzi (10)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
15-07-2005
10:57
do adk.tvr;
co do ebay.com to mam duze watpliwosci bo gdy ja przerwalem procedure reklamacyjna na dana aukcje to juz sie nie dalo do nie j wrocic, a odpowiedzi na pytanie zadane z dostepnego schematu odpowiedzi ni edostalem
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
14-07-2005
21:20
a mnie oszukał użytkownik kuca150 zapłaciłem 100 zł za gre
po wpłacie przelewem na konto przestal odpowiadac na moje maile
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
13-07-2005
23:10
a równiez zostałam oszukana przez dwóch gości kowal079 i jakiegoś krainka.Zgoszę na polcje ale czy to cos da 450 straciłam.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
03-07-2005
20:36
Wszystko czego nie możesz załatwić na ebay.pl załatwisz na www.ebay.com
Pozdrawiam
adk.tvp
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
03-07-2005
14:23
Witam! Jak najbardziej!!!! jak naszybciej sgłosić to na policję bo od tego oni są aby ścigać i tępić takie karaluchy. Ja o mały włos został bym nabity w butelke na sume 310 zł przez pana o nikach wronko82 tego używa w ebaju marek wronkona ten pisałem maile a ostatnio zażyczył sobie obym pisał na fionek76, wczoraj poinformowałem go że złożyłem doniesienie na policje i oszust się zmył bo jest nie osiągalny
Pozdrawiam
o9profesor64
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
01-07-2005
14:06
Mam podobny problem, Wplacilem pieniadze za telefon kom. i kontakt sie urwal i znowu padly dane Grzegorz Suwala itg.
UWAGA uzytkownik "niedobry1" TO OSZUST!!!
Jezeli ktos zdobyl juz jego prawdziwe namiary to prosze o kontakt.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
22-06-2005
10:40
Witaj kolego. Miałem podobną sytuację na Świstaku. Zostałem oszukany na 30 zł. Jestem konsekwentny i uparty. Ostrzegłem gościa że jak mnie chce oszukać to zgłosze to na policji. Miałem wszystkie dane, korespondencję mailową itd. ZGŁOSICIŁEM - gościu po 2 lub 3 miesiącach miał sprawę karną i został skazany za oszustwa - w zawiasach ale to może go czegoś nauczyło. Nie warto odpuszczać.
Pozdrawiam
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
22-06-2005
10:37
Cześć mam ten sam problem z naszym awawerem.
Także zostałem oszukany.Jak planujesz rozegrać to dalej?
Czy naszym awawerem jest :
Grzegorz Suwała
Litewska 7
41-200 Sosnowiec
Jeśli możesz daj mi znać na poczte koolin0@o2.pl
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
19-06-2005
17:55
Odpowiedź jedna zgłosić na Policję!!!!Na oszustów nie ma innego wyjścia. Tylko jest mała wartość i może być umorzone dochodzenie z powodu małej szkodliwości.Zalecana jest duża ostrożność i nie uleganie żądaniom sprzedawcy, ż tylko przelew. Wina jest też właściciela ebayu, że toleruje i daje oszustom pole do naciągania innych.Ja też wygrałam na ebayu aparat fotograficzny, ale nie otrzymałam danych osobowych sprzedającego, tak jak jest na Allegro!!!!!!Na Allegro wylosowałam aparat Minoltę Z3 w cenie 1.000 zł.Dostałam informację z Allegro z jego danymi osobowymi i telefonem. Nr telefonu okazał się fałszywy. Dopiero na drugi e-mail odpowiedział, gdy zagroziłam, że podejrzewam oszustwo i zgłoszę sprawę na Policję. Odezwał się , że aparat dawno sprzedał.Liczył na moją wpłatę.Proponuję najlepiej dostawę pocztą kurierską za zaliczeniem tj przed zapłatą otwarcie przesyłki i sporządzenie protokółu odbioru, gdzie jedną stroną jest osoba kupująca, a z drugiej kurier z pełnymi danymi firmy i osobistymi z dowodu osobistego. Gdy wszystko jest zgodne można zapłacić pieniądze kurierowi. To jest bezpieczna forma . Uniknie się niespodzianek, a oszust odstąpi od transakcji. Oszuści nie cierpią natomiast takiej formy płatności i unikają jak diabeł święconej wody!!!!!
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
18-06-2005
19:35
Mam ten sam problem i nie wiem co mam zrobic..:(
0