Zostałem oszukany!!!! :(

przemo079
Użytkownik
Zostałem oszukany przez użytkownika AWAWER10 na kwote 104zł. Po wpłacie pieniedzy na konto kontakt sie urwał, oszust nie odpowiada na maile i inne formy kontaktu. Posiadam jego wszelkie dane tj. imie, nazwisko, dokładny adres, numer konta, numer telefonu oraz adres ip kompa z którego pisał maile. Co mam teraz zrobic czy zostaje mi tylko zgłosic ten fakt na policje?? Czy ebay ponosi jaką kolwiek odpowiedzialność za tranzakcje. Allegro zapewnia odzyskanie kwoty w przypadku niewywiązania sie z umowy czy jest tak w przypadku ebay'a??

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

do adk.tvr; co do ebay.com to mam duze watpliwosci bo gdy ja przerwalem procedure reklamacyjna na dana aukcje to juz sie nie dalo do nie j wrocic, a odpowiedzi na pytanie zadane z dostepnego schematu odpowiedzi ni edostalem
777mila
Użytkownik
a mnie oszukał użytkownik kuca150 zapłaciłem 100 zł za gre po wpłacie przelewem na konto przestal odpowiadac na moje maile
asica17
Użytkownik
a równiez zostałam oszukana przez dwóch gości kowal079 i jakiegoś krainka.Zgoszę na polcje ale czy to cos da 450 straciłam.
adk.tvp
Użytkownik
Wszystko czego nie możesz załatwić na ebay.pl załatwisz na www.ebay.com Pozdrawiam adk.tvp
Witam! Jak najbardziej!!!! jak naszybciej sgłosić to na policję bo od tego oni są aby ścigać i tępić takie karaluchy. Ja o mały włos został bym nabity w butelke na sume 310 zł przez pana o nikach wronko82 tego używa w ebaju marek wronkona ten pisałem maile a ostatnio zażyczył sobie obym pisał na fionek76, wczoraj poinformowałem go że złożyłem doniesienie na policje i oszust się zmył bo jest nie osiągalny Pozdrawiam o9profesor64
j.mayol
Użytkownik
Mam podobny problem, Wplacilem pieniadze za telefon kom. i kontakt sie urwal i znowu padly dane Grzegorz Suwala itg. UWAGA uzytkownik "niedobry1" TO OSZUST!!! Jezeli ktos zdobyl juz jego prawdziwe namiary to prosze o kontakt.
yagofish
Użytkownik
Witaj kolego. Miałem podobną sytuację na Świstaku. Zostałem oszukany na 30 zł. Jestem konsekwentny i uparty. Ostrzegłem gościa że jak mnie chce oszukać to zgłosze to na policji. Miałem wszystkie dane, korespondencję mailową itd. ZGŁOSICIŁEM - gościu po 2 lub 3 miesiącach miał sprawę karną i został skazany za oszustwa - w zawiasach ale to może go czegoś nauczyło. Nie warto odpuszczać. Pozdrawiam
koolin67
Użytkownik
Cześć mam ten sam problem z naszym awawerem. Także zostałem oszukany.Jak planujesz rozegrać to dalej? Czy naszym awawerem jest : Grzegorz Suwała Litewska 7 41-200 Sosnowiec Jeśli możesz daj mi znać na poczte koolin0@o2.pl
Odpowiedź jedna zgłosić na Policję!!!!Na oszustów nie ma innego wyjścia. Tylko jest mała wartość i może być umorzone dochodzenie z powodu małej szkodliwości.Zalecana jest duża ostrożność i nie uleganie żądaniom sprzedawcy, ż tylko przelew. Wina jest też właściciela ebayu, że toleruje i daje oszustom pole do naciągania innych.Ja też wygrałam na ebayu aparat fotograficzny, ale nie otrzymałam danych osobowych sprzedającego, tak jak jest na Allegro!!!!!!Na Allegro wylosowałam aparat Minoltę Z3 w cenie 1.000 zł.Dostałam informację z Allegro z jego danymi osobowymi i telefonem. Nr telefonu okazał się fałszywy. Dopiero na drugi e-mail odpowiedział, gdy zagroziłam, że podejrzewam oszustwo i zgłoszę sprawę na Policję. Odezwał się , że aparat dawno sprzedał.Liczył na moją wpłatę.Proponuję najlepiej dostawę pocztą kurierską za zaliczeniem tj przed zapłatą otwarcie przesyłki i sporządzenie protokółu odbioru, gdzie jedną stroną jest osoba kupująca, a z drugiej kurier z pełnymi danymi firmy i osobistymi z dowodu osobistego. Gdy wszystko jest zgodne można zapłacić pieniądze kurierowi. To jest bezpieczna forma . Uniknie się niespodzianek, a oszust odstąpi od transakcji. Oszuści nie cierpią natomiast takiej formy płatności i unikają jak diabeł święconej wody!!!!!
ulic4
Użytkownik
Mam ten sam problem i nie wiem co mam zrobic..:(
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań