Całą pomoc już przejrzałem. Dzięki za linka, ale tam też byłem i to samo - USD albo EUR.
Co do zmiany na EUR - przecież jeśli ja coś sprzedaję i cena jest podana w złotówkach to ktoś z zagranicy ma cenę przeliczoną na swoją walutę, więc to kupujący za pośrednictwem payPal płaci dokładnie tyle ile chcę w złotówkach (powiedzmy 20) i to jemu payPal pobiera z konta dokładną kwotę w EUR, USD lub GBP, więc niezależnie od kursu waluty ja dostanę dokładnie tyle samo (20 zł), a ew. kupujący zapłaci mniej lub więcej w swojej walucie.
Jak ja kupuję od kogoś z zagranicy to płacę dokładnie tyle ile wynosi kwota u sprzedającego (w jego walucie) i to mi payPal pobiera równowartość w PLN.
Co do samej zmiany waluty rozliczenia to chcę uniknąć podwójnego przewalutowania. Wystawiam aukcje, ktoś kupuje i teraz powiedzmy mam za nią zapłacić 7 zł, ale ponieważ mam rozliczenia w GBP to w rozliczeniach wychodzi powiedzmy 1,75 funta. Ponieważ nie mam konta walutowego i płacę przez payPal to payPal przelicza GBP na PLN i pobiera mi to z konta, więc wychodzi PLN -> GBP -> PLN