Zapłata za wygrany przedmiot

arden-leo
Użytkownik
Jestem kupującym, 06.12.07 wygrałam przedmiot,ale nie wiem jak za niego bezpiecznie zapłacić.Zalogowałam się do PayPel,ale trzeba czekać ok 10 dni na aktywację.Sprzedawca wysłał mi mailem fakturę ale nie mam nr jego konta.Posiadam rachunek internetowy w PKO BP, proszę o pomoć,chcę szybko zapłacić
Pokaż cały temat
Jeżeli PayPal nie chce wysłać płatności, po prostu napisz sprzedającemu grzecznego maila, że masz świeżo założone konto i musisz je aktywować żeby dokonac płatności, co trwa ileś-tam dni. I poproś, żeby troszę zaczekał. Co do dokonywania płatności zagranicznych przelewami bankowymi proponuję założenie konta w EUR, USD lub PLN w Citibanku - konto CitiOne Direct - jezeli dokonujesz płatności przez internet, nie płacisz żadnych opłat manipulacyjnych. Jest to w tej chwili chyba jedyny krajowy bank, który nie pobiera opłat za dokonanie przelewu za granicę. Moga tutaj wystąpić koszty banków zagranicznych pośredniczących w dokonaniu przelewu, ale dzisiaj wysłałam zapytanie do eBay, kto zgodnie z zasadami winien te koszty ponosić - sprzedający czy kupujący. Pozdrawiam i zycze udanych zakupów na eBay 🙂
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay