Zakupy u debila albo cwaniaka z USA

Chciałbym zapytać co zrobić z tym fantem: kupilem u gościa ze wsi Ithaca,NY, USA aparat za 90 dolków. Doliczył niemałe koszty wysyłki i puścił UPSem towar. No i sie zaczęło. UPS dał towar do oclenia. Cła nie było tylko 22% VAT musiałem zapłacić. W sumie wyszłoby jakieś 155$. ALE.......... no właśnie, cymbał nie napisał na przesyłce kodu DDU>miasto docelowe< i celnicy stwierdzili że muszę zapłacić jeszcze VAT od przesyłki. Z ich taryfikatora wynika że przesyłka kosztowała 100$. KOGOŚ POGIĘŁO !!! Do zapłaty następne 22$. Gadam z celniczką a ona mnie pyta czy opłaciłem sprzedawcy koszty przesłki czy zapłacę UPSowi. Mówię że opłaciłem a ona twierdz że niestety nie ma potwierdzenia czyli kodu DDU na paczce. No i dowalili 22% VAT od kosztów przesylki. CZAD !! Napisałem maila z podziękowaniami dla debila i zapytałem dlaczego nie chce płacić podatków. Na razie milczy. Tak więc uważajcie na ebestdeal4u bo zrobicie dil zycia. Jeśli ktoś ma jakieś pomysly niech napisze coś mądrego. Na obsługe e-bay nielicze bo oni rzadko czytaja to co tu wypisujemy. Pozdro.
Pokaż cały temat
belfermeg
Użytkownik
Ja mam ten problem z każdą paczką i szlag mnie chce trafić jak płacę vat od przesyłki. To jest dla mnie po prostu chore!!! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć łopatologicznie co to jest ten DDU? Czy wystarczy tylko to napisać na przesyłce DDU+nazwę miejscowości? Np. DDU Kraków? I tylko tyle?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań