ZADOWOLENIE ?!

ancia301
Użytkownik
Widziałam dzisiaj w tv miłego Pana z eBay Polska, który był bardzo zadowolony z siebie a przede wszystkim z serwisu. Jak ja bym miała w swojej pracy takie osiągnięcia ... to już dawno bym tam nie pracowała. Myślę oczywiście o wyglądzie, funkcjonalności itp serwisu eBay pl. Bardzo dużo niedoróbek, a przede wszystkim pole do manewru dla kanciarzy i oszustów. Komentarze za komentarze to mistrzostwo świata :-)A drugie mistrzostwo świata to akceptacja ze strony eBay pl na taki proceder. Mam nadzieję, że szybko te błedy zostaną zweryfikowane. Na razie po prostu falstart. Czy jest ktoś, kto na razie byłby w 100 % zadowolony z eBay pl ?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

yorkbi
Użytkownik
Jestem i za allegro i za ebay-em chociaż ma trudne początki - trzeba przyznać. Niestety martwi mnie fakt,że nie otrzymuję odpowiedzi na zadane pytania,nie otrzymałam równiez powiadomienia o sprzedaży - moim zdaniem jest to duże uchybienie ze strony ebay.pl. Zachodni ebay baaardzo sie różni od polskiegoi dziwię się,że tyle czasu potrzebują skoro mają pełne doświadczenie i dlaczego tego nie zastosowali?
komandos
Użytkownik
Wyluzujcie troche.Dopiero co wystartowali, miesiac darmoch, a Wy chcecie od razu full servis?
capritec
Użytkownik
rowniez wydaje mi sie ze czlowiek - ktory pisze ze allegro to ustroj policyjny - jest nie do konca zdrowy psychicznie! Kupuje i sprzedaje na allegro od poczatku jego istnienia, bylem juz super sprzedawca i jestem bardzo zadowolony z systemu weryfikacji i oceny na tym serwisie! Ebay.pl jest w epoce kamienia porownujac go do w/w ustroju. Allegro bardzo szybko usuwa kanciarzy i cwaniakow ze swoich szeregow - latwo takich tez wylapac i bazujac na komentarzac nie dac sie naciac. Znam wiele osob ktore od dawna aktywnie korzystaja z allegro i sa zadowolone. Nawet bardzo. Bede z zaciekawieniem obserwowal rozwoj sytuacji na ebay.pl ale poki co nie odwaze sie na pewno nawet probowac cokolwiek kupowac.
ewka1962
Użytkownik
hahaha ale koles... allegro z restrykcjami ? ... no to dam ci przyklad... robie sobie konto na babcię franię z kędzieżyna i wystawiam zalozmy Neca E228 pisze ze z anglii biore zdjecia z neta i wystawiam po 250 zl powiedzmy 10 sztuk. Wszystko sie sprzeda ja zgarne 2500zl i mam wszystko w dupie. Policja nic mi nie robi bo 250 zl niska szkodliwosc spoleczna ... pieniazki mam na koncie i sie nie martwie 🙂 Ps. Oszukal Was ktos kiedys gdzies ze wam tak zle z restrykcjami ? Eh.... Napewno tu szybko nic nie kupie ... Pozatym Allegro oddaje do 300zl jakby ktos komus cos ... I narazie Allegro jeszcze dlugo bedzie nad Ebay.pl
Brawo ! Miło,że znalazła się osoba, która zwróciła uwagę na ten niesłychany gniot, jakim jest na starcie polski e-bay. Abolutny syf i miejsce dla cwaniaczków. Nie ma nawet serwisu, żeby zgłosić jawne oszustwa, które już zauważyłem ! Kolesiowi, który jest tak zachwycony swobodnym kapitalizmem i oburzony restrykcjami np. w allegro, pragnę powiedzieć, że jest durny jak but, albo jeszcze gorzej. Wiem, co mówię. Mieszkam od 25 lat na tzw. zachodzie i od kilku lat handluję na e-bayu. Za polską stronę należy tych odpowiedzialnych dupków po prostu publicznie wychłostać i wysłać do sprzątania ulic.
bigmamel
Użytkownik
Allegro to dotychczas "monopolista" i tak sobie pozwalał, ale nie myślcie, że ten piękny kapitalizm jaki reprezentuje eBAY jest taki taniutki. Dotrze to o do Was jak padnie Allegro ( no może nie padnie - w końcu oprócz e-bay'a jest audiogon i też sobie jakoś radzi) a ten klon-śmieć jaki nam zaserwowali na wejście zastąpi pełny system ze wszystkimi prowizjami.
Hehe, smieszna jestes... Ebay jest w kikunastu krajach swaita, dziala na tym rynku pare miljonow klientow i jakos zyje...allegro padnie ze swoimi restrykcyjno policyjnymi praktykami. Polacy toz to kapitalizm, gdzie mozna wszytko kupic wszystko sprzedac, gosc chce pozytyw za pozytyw to jego proble pozniej jak od niego cos chcesz klupic lub sprzedasz to widzisz za co ial pozytywa.... Tu nie ma policjanta jak w allegro strzegacego wyimaginowanych zasad uczciwosci, a juz weryfikacja przez allegro przechodzi wszelkie normy , ksero dowodu, agent w domu...Boze... jak w panstwie policyjnym. Zacznijcie ludzie zajmowac sie swoimi sprawami bo nikt za was tego nie zrobi! Ale zostancie w kolku wzajemnej adoracji jakim jkest allegro. Oszusci byli sa i beda to od was zalezy czy jestescie rozsadni z nimi handlowac. Smiesza mnie te komentarze o wyzszosci allegro nad ebay..czy w allegro mozna wystawic na sprzedaz np. niezlego nicka lub inny tego typu towar-nie! Tu tak! Bo to jest market! Ja wiem czego boja sie ludzie piszacy te negatywne oceny..macie duzo pozytywow z allegro i szlag was trafia, ze zaczyniacie na takim samym poziomie jak kazdy inny z zerowym.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay