Xbox 360 Premium Kupno od Niemca pomocy !! Dopiero zaczynam !
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
29-09-2006 19:24
Witam! Mam pytanie zamówiłem od niemca przedmiot z licytacji znaczy wygrałem licytacje i wysłałem mu o udostepnienie płatnosci i podał mi wszystkie dane ale nie umiem niemieckiego moze mi ktos to przetłumaczyc ?? byłbym bardzo zobowiązany jak ktos mi pomoże aukcje przedmiotu wygrałem 5 dni temu sprzedawca 2 dni temu skontaktował sie ze mną oto treść co mi odpisał :
Sehr geehrter /e Herr / Frau
Moje imie i nazwisko ...
bitte überweisen Sie den Rechnungsbetrag von
Artikel Versand Gesamt
331,00 Euro + 9,90 Euro = 340,90 Euro
mit folgenden Angaben : Rechnungs Nr. 7032 / 200030733131
auf unser Konto
I.N.S. LTD
Nationalbank Essen
BLZ 36020030
Kto.Nr. 1421557
Bei Ueberweisung aus dem Ausland zusätzlich angeben :
Bic NBAGDE3E
DE 28360200300001421557
Der Versand erfolgt nach dem Geldeingang.
Überprüfen Sie Ihre unten angegebene Versandadresse,
damit der Artikel auch richtig geliefert werden kann .
Fehllieferungen gehen zu Ihren Lasten
Moje dane ...
tylko w adresie zamiast ś jest ? na środku
Wir wünschen Ihnen viel Spaß und Freude mit dem Erworbenen Artikel.
Mit freundlichen Grüßen
Ihr I.N.S Team
Im Moment durch die große Nachfrage bestimmt (Weihnachtsgeschäft) benötigen wir 14 Arbeitstage nach Geldeingang
Wir hoffen auf Ihr Verständnis, wenn nicht bitte stornieren
Jak ktoś moze niech mi pomoże podaje link do aukcji moze ktos pomoze w rozwiązaniu problemu :
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&item=200030733131&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3A...
i czym najtaniej wpłacic i czy ten koles mnie nie oszuka prosze o pomoc ! Jutro chce wpłacic i juz dostac tego xboxa360 premium ! Pozdrawiam ! I czekam na odpowiedz i pomoc ! i czy dojdzie przesyłka jak na zamiast ś jest ? Sadze ze konsola jest w PALU ,bo niemcy to PAL czy ktos kupował cos od tego sprzedawcy ?
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (5)
Odpowiedzi (5)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
30-09-2006
15:27
Jeszcze jedno, do Forumyale,eBay to nie dom wysyłkowy typu Otto, i od wygranej aukcji nie możesz : vom Kauf zurücktreten. Za takie coś dostaje się negatywa a przy droższych przedmiotach typu dom,auto , biżuteria sprawa ląduje w sądzie.Było już tego typu kilka spraw sądowych w Niemczech.No i bardzo dobrze, trzeba tępić licytujących dla zabawy.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
30-09-2006
13:51
Tylko bez paniki, sprzedawca jest zameldowany jako profesjonalny sprzedawca ,więc zawsze można zwrócić towar.Ma 1166 komentarzy, więc te parę negatywów o niczym nie świadczy.A te negatywy są jak czytałem , niezrozumieniem kupujących, eBay to nie piekarnia .I zapewne również moi poprzednicy co nie mają doświadczenia z eBay-em też te negatywy źle zrozumieli,i całą sprawę źle oceniają. Kończąc, bez paniki, kupuj i płać tak jak pisze sprzedający i nie zapomnij , że ten sprzedawca nie pracuje w piekarni.Jak byś znał niemiecki i był doświadczony na tym rynku to byś nie zadawał takich pytań .pozdrawiam.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
30-09-2006
09:00
Hi,
izabelas9916
Im Moment durch die große Nachfrage bestimmt (Weihnachtsgeschäft) benötigen wir 14 Arbeitstage nach Geldeingang
Tlumaczenie:
W zwiazku z duzym popytem przed swietami Bozego Narodzenia mozemy wyslac towar dopiero po 14 dniach, jak wplyna pieniadze.
A wiec nie chodzi tu o kupujacego, tylko sprzedajacego!
Pozdrowienia
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
29-09-2006
23:24
czesc!
moge Ci to przetumaczyc mieszkam w niemczech wiec nie bedzie problemu :)
Sehr geehrter /e Herr / Frau
Moje imie i nazwisko ...
bitte überweisen Sie den Rechnungsbetrag vor
prosze skierowac pieniadze na wskazane konto
Artikel Versand Gesamt
331,00 Euro + 9,90 Euro = 340,90 Euro
wszystko razem z kosztem przesylki
mit folgenden Angaben : Rechnungs Nr. 7032 / 200030733131 numer rachunku
auf unser Konto
na to konto
I.N.S. LTD
Nationalbank Essen
BLZ 36020030 bank leit zahl
Kto.Nr. 1421557 nr konta
Bei Ueberweisung aus dem Ausland zusätzlich a graniangeben :dla przkazow kierowanych z zagranicy specialny kod De
Bic NBAGDE3E
DE 28360200300001421557
Der Versand erfolgt nach dem Geldeingang. paczka zostanie wyslana po zatwierdzeniu wplaty.
Überprüfen Sie Ihre unten angegebene Versandadresse, musisz nadole na przekazie napisac swoje dane i numer rachunku(masz podany u gory)
damit der Artikel auch richtig geliefert werden kann . zeby dokladnie wiedzial za co zostaly przekazane pieniadze
Fehllieferungen gehen zu Ihren Lasten
Moje dane ...
tylko w adresie zamiast ś jest ? na środku
Wir wünschen Ihnen viel Spaß und Freude mit dem Erworbenen Artikel.
zyczymy panu milej zabawy i zadowolenia z zakupionego towaru
Mit freundlichen Grüßen
Ihr I.N.S Team
z pozdrowieniami........
Im Moment durch die große Nachfrage bestimmt (Weihnachtsgeschäft) benötigen wir 14 Arbeitstage nach Geldeingang masz 14 dni na przeslanie przekazu
Wir hoffen auf Ihr Verständnis, wenn nicht bitte stornieren
jesli zrezygnowales z zakupu wykasuj sie i poinformuj sprzedajacego Ps. jak bedziesz mial problemy z dogadanie sie to daj znac moge zadzwonic do sprzedajacego i dowiedziec sie wiecej .Pozdrawiam
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
29-09-2006
20:12
Hi,
powiem ci naprawde szczerze: ZREZYGNUJ Z KUPNA!
Sprzedawca ma bardzo duzo negatywnych opinii. Duzo kupcow nie otrzymalo towaru, albo byl on zepsuty. Kupcy po otrzymaniu zepsutego towaru nie mogli sie skontaktowac ze sprzedawca, zeby towar zwrocic, nie odpowiada na E-Mails. Poza tym pisze, ze towar bedzie wyslany dopiero za dwa tygodnie w zwiazku z zaczetym juz sprzedawaniem na Boze narodzenie. On jeszcze tego towaru nie ma, dopiero go zamowi, jak ty mu zaplacisz. To jest niezgodne z zasadami ebay. Co bedzie, jak X-Box nie bedzie dzialal? Odeslesz mu go? A zwrot pieniedzy? Inni do dzisiaj na nie czekaja. jego profil 96,5% Pozytywnych. To bardzo kiepski profil.
jezeli chcesz sie wycofac, to mu napisz:
Hallo,
hier mit möchte ich vom Kauf zurücktreten.
Decyzja nalezy do ciebie.
0
Podziękowań