Wysyłka z Grecji USPS'em, niepoprawny adres sprzedawcy?
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-05-2010 11:43
Witam, lokalizacja zakupionego przeze mnie przedmiotu - Grecja, a sposób wysyłki - USPS First Class Mail International, USPS to jest chyba Poczta USA, czy jest możliwe że z Grecji USPS też wysyła czy chodzi o to że sprzedawca jest zarejestrowany w Grecji, a przebywa w Stanach? I jeszcze jedno, adres sprzedawcy jest "Imię Nazwisko, Rhodes, default 85100 Greece", czy taki adres jest poprawny?
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (5)
Odpowiedzi (5)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
12-05-2010
13:41
no właśnie, chcę mu o tym napisać, tylko obawiam się o mój angielski,
shaver_poland, czy możesz mi pomóc w tłumaczeniu tego na angielski?
Napisałem v dziale tłumaczenia, tylko na razie niema odpowiedzi...
Chcę napisać że on źle wybrał sposób wysyłki, wybrał USPS First Class Mail International sugerując się tym że sprzeda do Stanów, skutkiem tego jest stanowczo za dużo za wysyłkę małej komórki z Grecji do Polski, chce 32$...
Jak mu to powiedzieć oraz poprosić go o zmianę faktury PP, o wysłanie przesyłką rejestrowaną (nie wiem czy takie usługi oferuje Poczta Grecji Hellenic Post, greckiego nie znam, a strona angielska się nie ładuje) oraz o obniżenie kosztów wysyłki w języku angielskim?
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
12-05-2010
12:33
no tak, ale może chce wysłać przesyłką/paczką rejestrowaną, a First Class Mail jest przesyłką nie rejestrowaną
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
12-05-2010
01:00
Dzięki, czyli sprzedawca źle wybrał sposób wysyłki, sugerując się tym że sprzeda do Stanów, skutkiem tego jest stanowczo za dużo za wysyłkę małej komórki z Grecji do Polski.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
11-05-2010
23:42
to nie tak
nie ebay.com wcisnał tylko sprzedawca musiał taki rodzaj przesyłki wybrać, tak samo ja sprzedaję na brytyjskim ebay'u i mam zaznaczony rodzaj Sellers International Rate, ponieważ jest on najbardziej odpowiedni, gdybym zaznaczył 1st class with Recorded Signed for to bym kupującego wprowadził w błąd, pomyślałby, że wysyłam UK-UK
natomast drugie pytanie
default oznacza w tym wypadku, brak podanego województwa/stanu/hrabstwa/prowincji itd.
Tak ten adres jest w 100% poprawny.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
11-05-2010
14:56
już chyba wiem o co chodzi, - wystawiał na eBay.com więc wepchnęli mu automatycznie ten USPS,
correct?
natomiast z tym adresem "default" nadal nie rozumiem...
0
Podziękowań