Wyższy niż podany koszt przesyłki

joawoj
Użytkownik
Wygrałam aukcję, w której podany był koszt wysyłki do Polski (z USA) w wysokości $12.99, jednak sprzedający przysłał mi fakturę, na której ten koszt był wyższy. Poprosiłam o skorygowanie faktury, ale sprzedający nadal domagał się zapłaty podanej przez siebie kwoty twierdząc, że koszt wysyłki wynosi więcej. Ostatecznie zażądał zwrotu prowizji i grozi wystawieniem negatywnego komentarza. Co mogę w tej sytuacji zrobić?
Pokaż cały temat
Koszt wystylki do Polski jest faktycznie wyzszy niz do tradycyjnych krajow wysylkowych. Polecenie lub ubezpieczenie lub wysylka przesylka rejestrowana niesie dodatkowe koszty i sprzedawca poniewczasie sie zorientowal. Czy chodzi o duza sume? Jesli nie i zalezy ci na zakupie to zaplac upewniajac sie ze wysylka nastapi w sposob ktory powyzej wspomnialem. Jesli ci nie zalezy to kup gdzie indziej, po prostu. Jesli ci wystawi negatyw to odpowiesz prawda ze stosuje wyzsze stawi za wysylke niz oglasza na aukcji. Mozesz tez zglosic jego praktyki do Ebay jako "excessive shipping charges"
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań