Wulkan Eyjafjoell

wrona122
Użytkownik
Witam! Kupiłem na ebay.com pierścionek, który został do mnie wysłany przez USPS Express Mail International. Ostatnia informacja, jaka pojawiła się na Track'ingu to: International Dispatch, April 15, 2010, 10:06 am, ISC NEW YORK NY(USPS). Do dnia dzisiejszego nie mam żadnej nowej informacji. Jak wszyscy wiemy wulkan na Islandii troche namieszał w ruchu lotniczym i teraz moje pytanie. Czy ktoś z Was też tak długo czeka na swoją paczke, macie może jakieś informacje, kiedy wyszystko wróci do normy? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (8)

Odpowiedzi (8)

wrona122
Użytkownik
No tak, tylko, że moja przesyłka została wysłana jako Gift i ma zadeklarowaną wartość 140 $, więc chyba ją puszczą bez jakiejś specjalnej kontroli??
tylko zależy od tego ile czasu spędzi na cle, bo panowie celnicy mają baczniejsze oko na ten rodzaj przesyłki, bo ją przywiezie kurier poczty
wrona122
Użytkownik
Witam! Dzięki za wszystkie informacje. Wczoraj wieczorem na stronie Pocztexu miałem informacje, że paczka jest już w Polsce, więc pewnie niedługo do mnie dotrze.
dzizik
Użytkownik
hej @wrona prawie 3tygodnie od daty wyslania plyta do mnie doszla 🙂 zobaczymy co z 2ma pozostalymi 🙂 wiec Twoja przesylka mozliwe ze tez na dnaich dobrnie :) @shaver dzieki raz jeszcze za rady zapisze to sobie i na przyszlosc bede wiedziala jak postepowac 🙂
@dzizik 1. na ebay'u i na PP jest teraz 45 dni 2. nie ma znaczenia, gdzie otworzysz spór, jeśli na ebay'u to podajesz nr aukcji i system automatycznie przekieruje na PP i piszesz powód 3. bedzie git, tylko pamiętaj, aby nie przegapić tego dnia :-D @wrona122 możesz jeszcze tydzień poczekać, dla pocieszenia, te przesyłki co ja wysłałem przed pyłem i w trakcie pyłu zostały wysłane dopiero 21.04 zawsze możesz zadzwonić na infolinię poczty 0438420600 (z komórki) 0801444333, 225481196 (reklamacje-zagranica) lub 225481356 (zagranica-kraj sortownia w Wawie)
dzizik
Użytkownik
nie chce niepotrzebnie siac paniki(zalozylam ze 2z3 przesylek bedzie mialo poslizg ze wzgledu na blokade powietrzna a teraz ze wzgledu na nawalenie przesylek na lotniskach:]) ale mam pare pytan: 1. na pejpalu mam 45dni a na ibeju 60dni tak? 2. wystarczy zglosic tylko na np pejpalu i on automatycznie powiadamia ibej czy na kazdym z osobna trzeba? 3. czy jesli zglosze w 44dniu owy spor to bedzie okej? (bo tam chyba samemu trzeba w cos przeksztalcic ten spor)
jelsi placiliscie paypalem na waszym miejscu otworzylbym spory zeby sie zabezpieczyc
dzizik
Użytkownik
ja czekam obecnie na 3przesylki 2 z usa + 1 z japonii (1wsza wyslana 7.04- obstawiam ze ta zaginela 2ga wyslana 13.04 3cia wyslana 20.04) obstawiam ze na lotniskach maja wielki burdel wiec trza czekac i miec nadzieje :]
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay