Witam!!! Oszust "euroshopgsm"

janusz600
Użytkownik
Wygrałem od pani "euroshopgsm" telefon k700i kase 540zl przelalem na podane konto ktore mi przeslala w emeilu a telefonu nie widze ani zadnego kontaktu pisalem juz hyba 4 meile na ani 1 nie odpisala!! co bym mogl zrobic isc z tym na policje???? zeby odzyskac pieniadze??? prosze doradźcie mi co mam zrobic!!!!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

paptrycja
Użytkownik
koniecznie zglos na policje, pewnie niewiele z tego bedzie ale probowac mozna. Sprawdz sobie dane rejestracyjne osoby od ktorej kupowales (1. Przejdź do witryny www.ebay.com 2. Kliknij na łącze "Advanced Search" w prawym górnym rogu dowolnej strony witryny eBay. 3. W kolumnie Search po lewej stronie kliknij łącze "Find Contact Information" 4. W polu "Enter User ID of member" wpisz nazwę użytkownika, którego danych kontaktowych szukasz. W polu poniżej numer aukcji/przedmiotu, następnie klikni Search. Tutaj pojawi się informacja z prośbą o zalogowanie. Następnie ukaże się strona "Request complete" co oznacza, że żądane dane osobowe, zostały wysłane na adres mailowy.) idz na policje z wydrukami aukcji wygranej i korespondencji mailowej z ta osoba. poczytaj sobie paragraf dotyczacy tego typu przestepstwa: http://paragraf415.republika.pl/ a szkodliwosc spoleczna zaczyna sie od 250 PLN. pozdrawiam i powodzenia 🙂
banga11
Użytkownik
Witam,jeżeli w tej aukcji brał udział jeszcze ktoś inny i także wygrał - powinieneś z nim się skontaktować i wspólnie zgłosić. Jeżeli nie, to zgłoś to koniecznie na Policję sam. Być może,że nie jesteś sam z takim zgłoszeniem na tego oszusta. Coraz więcej ich łapią, więc nie można sobie tego olać, bo bezkarność tych kanalii jest zatrważająca. Muszę Ci powiedzieć, że ten cały e-Bay to wylęgarnia oszustów. Ciężko poruszać się po całej witrynie, np brak bezpośredniego kontaktu z adminem, możliwości zadania mu pytań. Ja aby trafić na forum trochę pobłądziłam, brakuje tu wielu rzeczy....
adk.tvp
Użytkownik
Witam Do 550 zł. to jest mała szkodliwość społeczna, nie warto tego zgłaszać, chyba że znajdziesz jeszcze kogoś kto został oszukany przez tego sprzedawcę i wtedy zgłoś to na policji to na pewno się tym zajmą. Pozdrawiam adk.tvp
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań