Uzgodnilam ze sprzedaca zwrot towatu (rozni sie od opisu) i co dalej?

sicilpol
Użytkownik
Witam Mam pytanie, zakupilam buty, jednak otrzymane boty roznia sie calkowicie od opisu (zamiast uk5 jest rozmiar us5) Zglosilam od razu spor w paypal i na tej drodze sprzedawca zgodzil sie na zwrot pieniedzy. Moje pytanie, spoko przedmiot musze odeslac do chin, to zanim on te buty otrzyma, to mi uniewazni sie moj spor w paypal a co za tym idzie, w razie gdy np. on zdecyduje sie mi tych pieniedzy nie oddac, to nawet nie bede mogla przemienic swojego sporu w roszczenie, bowiem minie mu juz ten termin. Co mam robic, czy czekac i zaufac sprzedawcy, czy np moge gdzies poprosic o przedluzenie terminu waznosci mojego sporu do czasu az sprzedwaca otrzyma buty? A moze prosic go od razu o zwrot na podstawie potwierdzenia wyslania?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Ustal to ze sprzedawca ale zwykle towar sie odsyla i sprzedawca po otrzymaniu zwraca pieniadze. Moja rada: wyslij jak najszybciej poczta rejestrowana (z numerem do sledzenia)z dostawa w terminie krotszym niz uplynie czas sporu + roszczenia. Spor, po uplywie pewnego czasu (sprawdz w zasadach ile to dni) eskaluj do roszczenia ktore tez trwa iles dni. Eskaluj spor do rangi roszczenia w przeddzien uplywu terminu sporu. Np. Jesli pisza ze po 20 dniach mozesz eskalowac spor do roszczenia to, dla pewnosci, uczyn to 19-tego dnia.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay