Urzad celny - problem

shade-sc
Użytkownik
Witam! Otrzymalem 3 pisma z Urzedu Celnego, poniewaz zatrzymali 3 paczki Sprzedajacy wyslali mi te paczki jako prezent i zawartosc byla 15$ max. Na pismie jest napisane ze nadawcy zle wpisali wartosci celne, dla mnie jest to troche dziwne poniewaz juz wczesniej dostawalem od nich paczki (bez cla itp) i wszystko bylo ok. Kupilem od sprzedawcy: 1 - 12 kart pamieci - wyslal w 3 paczkach. Dwie paczki przyszly bez cla i juz je mam w domu, natomiast zatrzymali ta pozostala paczke w ktorej znajduja sie 4 karty To nie byla transakcja przez ebay tylko sam paypal. Zaplacilem mu za 12 kart kolo 240$, posiadam fakturke z paypal. I tu mam pytanie czy moge poprosic sprzedawce o fakture tylko na ta 4 karty? i wtedy przeslac do UC ta fakture? Uwzglednia fakture z dzisieszego dnia? 2 - 7 par sluchawek - wyslal w 2 paczkach. Posiadam fakture z paypal. Czy bedzie ok jesli wysle im 1 fakture na dwie paczki? czy musze prosic sprzedawce o dwie osobne faktury? Z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz Pozdrawiam serdecznie
Pokaż cały temat
shade-sc
Użytkownik
Dziekuje za szybka odpowiedz Ale nadal mam watpliwosci 1. Na fakturze ktora posidam jest tylko napisane "invoice for the items" niestety nie ma sprecyzowanej zawartosci, a jak wczesniej pisalem nie byl to zakup na ebay wiec posiadam tylko ta fakture. Co moge w tym przypadku zrobic? Ile by nadawca ktory wyslal mi ta paczke zaplacil jesli by to do niego wrocilo? 2. Czy 7 par sluchawek jest liczone na handel czy jeszcze na uzytek wlasny? przypominam ze w 2 paczkach osobnych byly wylsane, po 3 w kazdej. Jak moge zaskanowac strone z paypal? Moge wyslac fakture do nich faksem? Na fakturze z paypal mam wpisac Poz.ks.mag? Z goy dziekuje za wszelka pomoc
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań