UWAGA!!! WERYFIKACJA!!! UWAGA!!!!

balhur
Użytkownik
Uważajcie na tą weryfikację i nie klikajcie na żaden link umieszczony w mailu. Ja też takowy dostałem, ale spróbowalem wejść normalnie vez klikania na link. I tez niespodzianka - brak takiej strony. Próbowałem napisać do admina i kolejna niespodzianka NIGDZIE NIE MA ADRESU KONTAKTOWEGO!!! Totalne nieporozumienie. Może to przesada, ale uważajcie. Przede wszystkim powinien pojawić się komunikat od ebayowskiego admina o takiej weryfikacji oraz jasno okreslony dostęp do strony uwierzytelniania. DO DROGICH ADMINÓW EBAY - PODAJCIE NA BOGA JAKIŚ KONTAKT DO SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrowienia balhur
Pokaż cały temat
Na stronie głównej eBay jest ikona do procesu weryfikacji a dalej bez problemu itwierają się kolejne okienka. Kontakt do firmy jest łatwo dostępny przez formularz kontaktowy no eBaya. Ja widzę inne problemy związane z weryfikacją: -dla czego weryfikacja wymaga ksera dowodu osobistego? przecież w banku można załatwić sobie kredyt na sam dowód? skąd mam pewność, że moje ksero nie trafi w ręce oszusta? pomiędzy mną i eBay jest jeszcze firma weryfikująca, poczta z listonoszami, magazynierami, kierowcami, pracownikami ładującymi przesyłki itp -skąd mam mieć pewność, że zwyeryfikowana osoba przesłała ksero swojego dowodu a nie znalezionego czy skradzionego? Skąd mam mieć pewność, że dokument nie został sfałszowany (co za problem na dokument nakleić karteczkę z innymi danymi czy też komputerowo obrobić skan dowodu) - na mało wyraźnym ksero, wydruku czy faxie (szczególnie jak się "niechcący" przyciemni) nie będzie widać żadnych przeróbek?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay