Trzy przedmioty, dwie waluty, jeden sprzedawca...

andrzej.z
Użytkownik
Cześć, szukałem podobnego wątku ale bezskutecznie, dlatego zadaję nowe pytanie :) Kupiłem od jednego sprzedawcy w HK 3 przedmioty, dwa są liczone w GBP, jeden w US$. Standardowy koszt wysyłki wynosi $2 (lub 1.20GBP) za przedmiot, ale uzgodniłem wspólny koszt wysyłki na 1x$2. Sprzedający przysłał mi wspólne invoice w Paypalu - bez powiązania z kontem eBay. Zależy mi na pełnej ochronie, sprzedawca raczej jest uczciwy, ale napisał mi, że nie może powiązać zakupów w różnej walucie, bo to różne strony eBaya. Teraz nie wiem czy sprzedający może wysłać jedną fakturę z eBay na kilka przedmiotów w różnych walutach i z jednym kosztem wysyłki ... i czy w związku z tym warto na to nalegać ? Albo np. zmienić walutę tylko dla jednego przedmiotu (kupionego z wieloprzedmiotowego Kup Teraz) i wtedy to połączyć ? Lub np. wyzerować koszt wysyłki dla 2 przedmiotów i wtedy zapłacę za każdą aukcję osobno - no ale to pewnie nie będzie objęte ubezpieczeniem ? Czy ktoś wie jak to rozwiązać ?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

kiedys mozna bylo laczyc rozne waluty ale bylo z tym wiecej problemow niz to wszystko warte i nie wiem czy problemy wyrugowali czy, po prostu, przestali laczyc waluty. Tak czy inaczej, bedziesz chroniony jesli tylko kazda aukcja to zapewnia. Sa 2 warunki ochrony: 1. oplata musi byc jedna i w calosci (moze byc przez invoice) 2. musi byc za aukcje Ebay ktora jest chroniona zwroc uwage aby w fakturze byly wyszczegolnione numery aukcji
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay