Transakcja tylko via paypal

klimer666
Użytkownik
Siema chcę zakupić program z USA, jednak interesuje mnie jedynie kod aktywujący go (to wystarczy by program był legalny). Znalazłem aukcje z dobrą ceną, jednak z normalną wysyłką i tylko do stanów. Napisałem z zapytaniem czy nie można mailowo, otrzymałem odp: "Sorry .. We need to ship the item in the box.. This gives us a paper trail thru Paypal.. Here's what I can do ... I will send a request for money through Paypal to you for $159.00. When you make the payment I will give you the activation code via telephone. I believe you are 6 hrs ahead of the USA East coast time .. I would prefer to call you on a land line ..but mobile is OK .. I can call an EU land line for 0.11 per minute .. If this is acceptable .. message me with your telephone number.. and e-mail address and proper name... This can be a very smooth transaction via this method. Thanks, Shipping Manager." rozumiem treść itp, ale czy to nie jest niebezpieczne dla mnie jako dla kupującego? sprzedający jest power sellerem, ale jakoś mnie to nie uspokaja. Ktoś zna może jakieś rozwiązanie? nigdy nie miałem z tym problemu, zawsze wystarczyło że płaciłem paypalem i było ok :/ z góry dzięki pozdrawiam!
Pokaż cały temat
klimer666
Użytkownik
o te gwarancje właśnie pytam, dzięki - nie wiedziałem czy sam paypal mnie jakoś chroni. co do towaru niematerialnego - to właśnie taki on jest. producent sprzedaje w pudełkach ale tam jest tylko kod aktywacyjny. to bardziej przedłużenie licencji niż sam program, dlatego od strony legalności wszystko jest ok i to ja nalegam na wysyłkę e-mailem (wiem co robię). dzięki za odpowiedź.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań