Towar zapłacony a sprzedający nie ma kasy.

Wygrałem kolczyki z Niemiec. Zaraz po wygraniu aukcji (18.04.2008) zapłaciłem za towar i przesyłkę PayPalem. Dostałem maila potwierdzajacego zapłatę od Ebaja. No i cierpliwie czekałem na przesyłkę. Dziś dostałem ostrzeżenie od Ebaja, że nie zapłaciłem za towar. 😐 Wchodze w tą aukcję a tam komunikat "Dnia 18-04-2008 oznaczyłeś ten przedmiot: Płatność wysłana." Pomyslałem, że najpierw zapłacę za kolczyki jeszcze raz, żeby się sprzedający nie denerował a później wszytko wyjaśnie z Ebajem. Więc ponownie poprosiłem sprzedającego o dane do przelewu. Wysłała razem z linkiem mający przekierować mnie do zapłaty (bo u mnie aukcja odhaczona jako zapłacona) no i nawet wchodząc w ten link mam info "Dnia 18-04-2008 oznaczyłeś ten przedmiot: Płatność wysłana.". Co robić? Nawet nie mam jak kolesiowi wysłać pieniędzy bo zniknęła mi opcja "zapłać teraz". 😞 Pomocy.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

meryibra
Użytkownik
Aha - pomyliłem rodzaje 🙂 - "wysłałeś"
meryibra
Użytkownik
Wejdź na swoje konto Paypala i sprawdź czy pieniądze zostały wysłane - transakcja będzie miała status "zakończona". Jeśli tak, to napisz do Paypala, że wysłałaś pieniądze - podaj numer transakcji PP - a sprzedawca ich nie otrzymał. A do sprzedawcy napisz maila, że wysłałaś pieniądze - podaj mu numer transakcji PP - i wyjaśniasz sprawę z PP.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań