Tajemnica przesyłki z USA

debiutując na e-bay'u, kupiłam poprzez opcję "kup teraz", przedmiot od sprzedawcy z USA. Znajomy zapłacił Pay-palem 88 $, srzedający wysłał mi potwirdzenie otrzymania zaplaty, przy opisie przedmiotu jest adnotacja, ze został wysłany 3 grudnia. Nie łudziłam się, ze przedmiot dotrze do mnie przed Gwiazdką, ale łudzę, się, ze dotrze wogole. Problemem, ze od tej pory nie moge skontaktować się ze sprzedajacym w sprawie "tracking number" przesyłki, zeby cokolwiek wiedzieć o niej. Sprzedający, a jest to duza firma i powazny sprzedawca, nie odpowiada na moje maile. A ja jestem z ręką głeboko w nocniku. Przesyłka nadana była USPS i nie była ubezpieczona. Czy doswiadczeni (lepiej niz ja) e-bayowicze mają pomysł jak rozwiazuje sie takie przypadki?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

No tak , teraz to ja już bym takiej opcji nie zastosowała. I dokładniej przemyslała wszytskie za i przeciw (łacznie i przede wszytskim z kwestiami logistycznymi i finansami). No cóż - trudno. Dzięki wielkie za pomoc.
Błąd w tym wypadku to zaplata przez obcą osobe.teraz znajomy nie moze domagac się zwrotu pieniedzy.czytajac opinie negatywne(bo pozytywnych nie ma sensu czytać) jestem pewny ze paczka została wysłana jako zwykła, a to ok 60 dni.Otwórz spór.To jedyne rozwiazanie.
rozumiem, ze to jest to: Item number: 120186366949 mam nadzieje, ze to wszytsko jest kwestia błędów poczatkującego
podaj nr aukcji.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań