Szansa na odzyskanie pieniędzy!

Witam Kupiłem iPhone'a za 755 z Wielkiej Brytanii (lecz pieniądze wpłacałem na konto z Polski. Niestety telefonu nie otrzymałem a ze sprzedającym jest bardzo słaby kontakt (rzadko odpisuje a jak już odpisze to wymijająco nie podając żadnych potrzebnych informacji). Mój kolega ma to samo (kupił u niego 2 takie telefony). Założyłem spór na eBay-u. Jakie są szanse, że odzyskam pieniądze? Czy eBay załatwi tą sprawę albo odda mi pieniądze? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (8)

Odpowiedzi (8)

aha, to migiem na policję, weź ze sobą wszystkie wydruki z aukcji, potwierdzenie przelewu
W UK? Pieniądze wysyłałem na konto z polskim adresem. Sprzedawca był Polakiem. Cała aukcja była po polsku. Tylko paczka miała być wysłana z UK.
Jeśli nie płaciłeś PayPal'em to możesz zgłosić na policję w UK
Otworzyłem sprawę. W pomocy było wyjaśnione jak to zrobić. Ma teraz niby 10 dni na odpowiedź. Minęły dwa dni i się nie odezwał. Na początku nie zobaczyłem za co ma te komentarze, chociaż jeden ma za iPhone'a. Teraz wiem, że popełniłem błąd ale w świetle regulaminu to nie jest moja wina. I bardzo chciałbym odzyskać te pieniądze. Co mogę jeszcze zrobić w tym celu?
Doczytałem, jak mogłeś otworzyć spór skoro płaciłeś przelewem na konto, spór można tylko otworzyć płacąc PP Dal mnie ta osoba, jest mało wiarygodna, ponieważ nazbierała komentarzy sprzedając startery bądź doładowania
jeśli chcesz liczyć na ewentualny zwrot pieniędzy musisz podnieść spór do rangi roszczenia i czekać na odpowiedź ze strony PayPal około miesiąca
Nie wysyłaliśmy Bóg wie komu tyle kasy... Użytkownik miał ok 100 komentarzy i wszystkie pozytywne. Konto miał już od roku, a nick miał taki jakby zajmował się telefonami. Wydaje mi się, że taka osoba nie powinna oszukiwać... no ale oszukała.
Napisałeś: ,,Jakie są szanse, że odzyskam pieniądze? " ja tego nie wiem, i nikt na 100% Ci nie odpowie, ale zapytam czy Wy tak ślepo wierzycie w te zwroty kasy? czy nie należy zachować choć troszke zdrowego rozsądku. Wysłaliście Bóg wie komu kupe kasy za 3 telefony? Czy nie lepiej było kupić 1 sztuke sprawdzić sprzedającego a dopiero potem kupować następne? pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań