Sprzedawca zażądał 5$ za anulowanie transakcji na moją prośbę

azriel34
Użytkownik
Witam. Poprosiłem sprzedawcę o anulowanie aukcji(ewidentnie z mojej winy), gość sie zgodził, lecz jako koszta policzył sobie 5$ które muszę mu zwrócić. Zwróciłem przez PayPal. Teraz po przeczytaniu paru wątków i odpowiedzi eBay, mam pytania: Czy z jego strony było to zasadne działanie, czy mnie wkręcił? Czy sprzedawca nie dostaje zwrotu kasy od eBay, jeśli kupujący zrezygnuje na swoje życzenie? Jeśli te pieniądze zwracają mu poniesione koszta, to oczywiście że należą mu się, natomiast chciałbym mieć pewność iż nie zapłaciłem paru dolarów za nic. Pozdrawiam i z góry dziękuję 🙂

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

azriel34
Użytkownik
Nie mogę wystawić opinii bo aukcja została anulowana na moją prośbę i nie mam dostępu do takiej akcji, a po za tym wyrzuciłem ją już z historii. Sprzedawca jest z Australii -"cyclingdeal" ma ciekawe okazje ale kosi na przesyłkach... No napiszę do eBay. I Dziękuję, dobrze że komuś chce się odpowiadać.
ewidentnie zobaczył, że jesteś nie doświadczony ebayer, wyłudził kasę, jedno co zrób to napisz do ebaya (pomoc > kontakt z nami) to co zrobił jest nie zgodne, ja na Twoim miejscu walnął mu negatywa, zwrotnego nie dostaniesz, bo sprzedawcy wystawiają tylko pozytywy :) ebay i tak zwróci mu prowizję za sprzedaż, za wystawienie nie daj mi na priwa nick tego sprzedawcy to sobie go zablokuję tak na wszelki wypadek
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań