Sprzedawca nie odpowiada

Witam, otworzyłem spór na paypalu ze sprzedawcą, nie odpowiada on, i jestem pewny, że nie odpowie. Na ebay pisze ze ma 10 dni na odpowiedz co do sporu, a potem? Jak mi nie odpowie to chce zwrot pieniedzy a wiec otwieram roszczenie tak? Bo czytałem na ebayu i jest takie cos: "Co się stanie, jeśli stwierdzę, że problem nie został rozwiązany lub jeśli sprzedający nie odpowie w ciągu 10 dni? Jeśli sprzedający nie odpowie, możesz zamknąć sprawę. Informacje o nierozwiązanej sprawie zostaną przekazane do działu ds. Zaufania i Bezpieczeństwa, który może podjąć różne działania względem konta sprzedającego." Czy zatem powinienem otworzyc roszczenie czy zamknac jak mi nie odpowie! Nie rozumiem! Placilem przez paypal, otworzylem spór

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

bicycle7
Użytkownik
dokładnie tak ,najlepiej przekształcić w roszczenie jak nie odpowie w czasie to PayPal zwraca pieniądze ( odzyskuje od sprzedawcy ) i po sprawie
jesli zamkniesz nie będzie możliwości odzyskania kasy, jesli jesteś nie zadowolony z wymiany zdań z kupującym lub nie odpowiada wcale to przekształć w roszczenie, jeśli chcesz, aby kasa została zwrócona. Możesz teraz eskalować do rangi roszczenie, nie musisz czekać na ostatnią chwilę
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay