Spor o nieotrzymany przedmiot

Witam.prowadze spor ze sprzedajacym poniewaz od ponad poltora miesiaca nieotrzymalem przedmiotow aukcji.Ostatnio sprzedajacy wymyslil abym to ja udal sie na poczte i zglosil reklamacje;po tej wiadomosci chce zakonczyc spor i wystapic o zwrot pieniedzy.Ale tu pojawia sie problem,bo jest napisane ze kwota jest ponizej 25zl. i niekwalifikuje sie do tego.Z tym ze ja kupilem 6 roznych przedmiotow za laczna kwote 27.97$.i wyslalem je przez PayPal.W spoze wpisalem tylko jeden nr. bo nie ma tam wiecej miejsca.Sprzedajacy na tyle dlugo mnie zwodzil ze minelo juz ponad 45 dni takze z reklamacji PayPal nici.Wyslalem maila do ebay pl. aby sie dowiedziec czy jest mozliwosc zalozenia sporu o wszystkie te przedmioty lacznie i tu Uwaga odpowiedz:Skoro rejestracja mojego konta nastapila w UK to tam mam sie dowiadywac wszystkiego.Przeciez kupilem te przedmioty na polskim ebay to tu musze je reklamowac. ktos z Panstwa sie orientuje czy moge cos jeszcze zrobic w tej sprawie czy po prostu sobie odpuscic.Policja i takie sprawy odpadaja gdyz sprzedajacy jest z USA.Z gory dziekuje za pomoc.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

chinese honest website http://www.elertrade.com he is my old customer,and he will give you a satisfied answer.
Nic sie nie wyjasnilo.Ani pieniedzy ani przedmiotu. Ale za to nauka na przyszlosc:NIE DAC SIE ZWODZIC. Miesiac to wystarczajaco duzo czasu na przesylke i jak radzi Pani powyzej po tym czasie automatycznie nalezy zglaszac spor bezwzgledu na tlumaczenia wysylajacego.I tak wlasnie teraz bede robil i zalecam to wszystkim.
witam . jesli minelo 45 dni to niestety nic nie zrobisz. mozesz mu " milego " komntarza wystawiec. niestety mialam juz taka sytuacje. raz mi Paypal oddal kase . a drugim razem , taz mnie sprzedawca zwodzil . ale juz bylam madra i po 35dniach wystąpilam do Paypal. i okazalo sie ze ona natychmiast mi przelala kase a przedmiot znowu wystawila:( czyli normalnie mnie chciala wykiwac na kase gdy mija 30dni to ludzie ! natychmiast zglaszajcie na Paypal! to zawsze mozna anulowac a jakies zabezpieczenie jest 🙂
beata_06
Użytkownik
Mam podobny problem, czy coś się wyjaśniło w Pana sprawie? beata
wierzba86
Użytkownik
Mam podobny problem. w Twoim przypadku jezeli sprzedajacy podal na paczce wartosc towaru wieksza niz 100$, urzad celny mogl go zatrzymac i wtedy powinien wyslac do Ciebie list w ktorym pisze ze musisz zaplacic clo.
No dziekuje,I wie Pan co ze z ciekawosci tak wlasnie zrobie hehe...
Zgłoś sprawę do eBay.uk.Odpowiedź tak Cie rozbawi że już nigdy nic nie będziesz zgłaszać.Powodzenia w kontaktach z błyskotliwymi pracownikami DOK.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań