STARY PROBLEM Z PayPal-em

kroppo_pl
Użytkownik
Parę dni temu był juz ten wątek, ale nie znalazłem w nim odpowiedzi. Chce załatwic zapłatę cudownym systemem PayPal, to moja pierwsza transakcja, ale: znany wam pewnie komunikat : "Transaction Cancelled -------------------------------------------------------------------------------- This function is temporarily unavailable. Please try your payment again later by returning to eBay and clicking the My eay button." Trnasakcja skończona pred 3 dniami, mozliwości załaty zablokowane. Dzis na kótko pojawił sie komunikat, że im przykro, a mozliwośc płacenia pojawi się po 1AM PDT (jaki to termin - nei mam pojęcia). Czy sytuacja taka często się powtarza? Jesli tak, to czy trwa długo? Jesli nie, to może wina lezy po mojej stronie? Pomózcie, bo sprawa dręczy moja wirygodnośc przed kontrahentem kropa

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Nie wiem jak się rejestrowałeś, ale u mnie działa wszystko OK. Może dlatego, że już jakiś czas temu jak chciałem sprzedać skrzypce (dość drogie) zapisałem się na ebay.com (jeszcze nie było w planach założenia ebay w naszym pięknym kraju). Ostatnio zakupiłem nawet lampy do P306 i sprzedający wysłał mi mailem fakturkę. Zapłaciłem przez PayPal, a po tygodniu towar miałem w domu. Może dobrze byłoby założyć sobie konto na ebay.com. Przecież spokojnie można się na nie dostać z polskiej witryny.
meryibra
Użytkownik
1 AM PDT to pierwsza po północy czasu zachodnio-amerykańskiego, czyli 10 naszego czasu. Byłoby miło, gdyby faktycznie PP zaczął normalnie działać. Ale cały czas można dokonać zapłaty, tyle, że nie korzystając z opcji 'pay now'. Należy wejść bezpośrednio na stronę PP, zalogować się i kliknąć zakładkę 'send money'. Później trzeba 'na piechotę' wypełnić rubryki w formularzu wpłaty (2 strony) - najlepiej skopiować odpowiednie wpisy z maila o wygraniu aukcji - potwierdzić i pieniądze zostaną przesłane. Niestety jest i kiepska strona tego rozwiązania: sprzedający otrzymuje maila o wpłacie z taka 'miłą' adnotacją: Important Note: X Y has provided an Unconfirmed Address. If you are planning on shipping items to X Y, please check the Transaction Details page of this payment to find out whether you will be covered by the PayPal Seller Protection Policy. co może nieco spłoszyć sprzedającego. Ale jak dotąd nie było problemów. Odnośnie PP: kiedys czytałem o jakichś kłopotach podobnego rodzaju, ale bardzo krótkotrwałych. Z taką sytuacją jak teraz - trwa to już dobre parę dni - spotykam się po raz pierwszy. Generalnie rzecz biorąc PP jest to szybki i pewny sposób zapłaty, szczególnie do krajów anglosaskich, gdzie niemal wszyscy sprzedający akceptują zapłatę przez PP.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay