po wpłacie na konto nie otrzymałem przesyłki!

matex19
Użytkownik
Witam szanownych eBayowiczów:)26.09 wygrałem aukcję na płytę vinylową.Sprzedawca skontaktował się ze mną podając numer konta itp.Przekaz pieniężny wysłałem już dnia następnego(mam dowód wpłaty).Powiadomiłem o tym fakcie sprzedającego.I na tym nasz kontakt się zakończył.Do dziś nie otrzymałem wygranego(kupionego)przedmiotu!Sprzedawcą jest "radzio01".Gość nie odpowiada na moje maile z zapytaniem o stan rzeczy.Przy tym ma same pozytywne komentarze!Nie chciałbym mu wstawiać NEGATYWA. Chciałbym jakoś wyjaśnić sprawę. Mam imię nazwisko i adres gościa ale nie mam do niego telefonu.Co robić w takiej sytuacji? Czy jest jakaś procedura?Czy z eBaya mogę uzyskać numer telefonu do tego sprzedawcy?to moja pierwsza aukcja na eBayu i od razu taka wtopa(dużo licytuję na Allegro i mam tam bardzo dobrą opinię)Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź. matex19
Pokaż cały temat
paptrycja
Użytkownik
radze sprawdzic czy te "pozytywy" to kilka osob wzajemnie sobie nie powystawialo zamieszanych w jedno oszustwo albo czy nie nazbieral ich za aukcje po 1 PLN gdzie wysylal adresy tanich hurtowni telefonow. i na policje bo nie ma na co czekac. powodzenia 🙂
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań