Kiedyś zarejestrowałem się na PayPalu (wpisałem inny kraj) i użyłem mojej Polskiej Visy. Tranzakcja poszła idealnie a potem zaczęły się klocki. PayPal zaczął mnie prosić o kopie dowodu osobistego, paszportu itp. Potem zablokowali mi konto PP. W odpowiedzi na mój ostatni mail napisali, że nigdy nie odblokują tego konta i nie zamierzają wchodzić do Polski. Natomiast nawet się cieszę, bo jak słyszę od Amerykańskich znajomych, na jaką kasę obrobił ich Paypal, to wolę nie ryzykować zapisywania się do takiego złodziejskiego systemu. Tak na marginesie, to firma Visa, którą zapytałem dlaczego dana firma obsługuje ich karty wydane w jednych krajach a w innych nie (chodzi tu o Visę Classic), odpowiedziała mi, że żadna firma obsługująca Visę nie ma prawa odmówić obsługi Visy Classic wydanej w jakimkolwiek kraju. Takie zachowanie narusza ich standardową umowę i prosili mnie o zgłoszenie tego do banku, w którym moja karta została wydana (to była rozmowa z amerykańską centralą Visy). Po tym olałem Paypala i bez żadnych problemów płaciłem za moje aukcje na bidpay.com 😛