Różne typy przesyłek z USA, USPS. Które z trackingiem?

dkjez
Użytkownik
Witam Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć w których typach przesyłek z USA podawany jest tracking number (ten po którym można potem sprawdzać status przesyłki na stronie USPS). chodzi o to że te z numerem dochodzą a bez niestety nie.. M.in. te: USPS First Class Mail International pozostałe różnią chyba się tylko czasem dostarczenia USPS Priority Mail International USPS Express Mail International Pytanie czy mają tracking i jakie jeszcze są rodzaje. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

@ shaver_poland tyle to ja też sobie potrafię znaleźć. interesują mnie fakty poparte doświadczeniem, jakich widać od Ciebie nie można uzyskać, więc nie rozumiem po co mącisz. dziękuje dowidzenia
Słuchajcie, a jak to jest z cłem, czy opłata za przesyłkę w moim przypadku 78$ (kask) zawiera w sobie opłatę celną, a jeśli celnicy będą chcieli dodatkowe cło to ktoś zadzwoni czy samemu trzeba się dowiadywać, to wszystko z tym cłem to jakiś czeski film...
tutaj masz info na stronie usps http://www.usps.com/international/sendmail.htm ja osobiście nie kupuję w USA, podałem taką informację jaką przeczytałem na forum
@ shaver_poland ponoć? chętnie bym się dowiedział jak to jest z twojego doświadczenia a nie jakieś zasłyszane wątpliwe informacje. ile OSOBIŚCIE otrzymałeś wysyłek tego typu i jaki był czas ich dostawy i ile z nich zginęło - wtedy będzie to rzetelna informacja.
ponoć ma, ale działa tylko na terenie USA, jeśli opuści Stany Zjednoczone to już nigdzie nie jest rejestrowany. Jest to rodzaj usługi naszej ekonomicznej, nie poleconej, nie priorytetowej, te najczęsciej giną, a czas dostawy przekracza nawet jeden miesiąc, choć są wyjątki, że trwa to trochę krócej.
dkjez
Użytkownik
Czyli USPS First Class Mail International nie ma tracking number?
Tylko te USPS Priority Mail International USPS Express Mail International Pierwszą przynosi listonosz, druga to pocztex innych międzynarodowych nie ma z tym, że jeśli wybierzesz express celnicy mają bardziej baczniejsze oko na paczkę
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań