Pytanie o własciciela konta ebay i paypal?

zosias
Użytkownik
Witam. Założyłam konto na ebay na swoje nazwisko. Czy jest możliwość płacenia za przedmioty z konta paypal kogoś innego? przyjmijmy, że: ja wylicytowałam przedmiot, ale zapłacić za niego chce mój chłopak, ze swojego konta paypal. Czy będzie jakiś problem, że dane są inne? Przepraszam jeśli pytanie jest głupie, ale zaczynam i jestem zielona, a odpowiedzi nie znalazłam...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

Jeszcze rok temu (wiec moze wciaz jest mozliwe)mozna bylo zaplacic za aukcje Ebay z innego konta Paypal niz zwyciezca. Nie naruszalo to warunkow zabezpieczenia Paypala tzn. w razie problemoz z zakupem - Paypal rozsrzygalk sprzwe bez wzgledu na to kto zaplacil. Jedynem warunkiem bylo (i jest) aby zaplata zostala dokonana jednorazowo (nie mozna na raty). Robilo sie tak: 1. Zaloguj sie do Paypala 2. Wybierz rodzaj zaplaty: aukcja Ebay 3. Wpisz sume do zaplaty (cena + koszt wsylki do Polski jak podany na aukcji lub ustalony ze sprzedawca). 4. wpisz nick osoby za ktora placisz i ktora wygrala aukcje. 5. wpisz numer aukcji 6. w miejscu na korespondencje zamiesc pozostale numery aukcji lub najlepiej wklej linki. 7. Wybierz wczesniej wprowadzony adres do wysylki lub zaznacz opcje ze adres nie jest potrzebny i wpisz adres w miejscu na korespondencje.
wlodka
Użytkownik
Wczoraj uzyskalam taką odpowiedź z paypal.pl na pytanie jak w temacie. Cytuję " Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal. Pani xxx, jak najbardziej może Pani przyjąć taką płatność; konta PayPal i eBay to dwa oddzielne konta, które nie muszą być zarejestrowane na to samo nazwisko. Proszę pamiętać, iż oczekujemy od Pani wysłania przedmiotu na adres podany Pani przez PayPal, a nie przez eBay". I jeszcze drugi fragment "Pani xxx, wysyłając przedmiot na adres podany przez PayPal wysyła go Pani właśnie na adres osoby, która za niego zapłaciła. W przypadku otwarcia sporu przeciwko Pani, będziemy weryfikować dostarczenie przedmiotu na ten właśnie adres. Wysyłając przedmiot na inny adres, robi to Pani na własne ryzyko."
zosias
Użytkownik
Dziękuję za odzew. Zapytam sprzedającego, czy nie ma nic przeciwko i jak się zgodzi, to zrobię tak jak pisze stamps222. Jeśli nie to pozostaje mi założyć konto paypal i doładować je przelewem. pozdrawiam 🙂
Nie można
Będzie problem.zapłacić jednak można.Nie wiadomo jednak jak zareaguje sprzedający.Uzgodnij wszystko przed zakupem.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań