Pytanie do wszystkich kupujących ostatnio z zachodu.

calvadosx
Użytkownik
Witam wszystkich. Chciałem się dowiedzieć ile czekacie na dostarczenie przedmiotu kupionego w ostatnich 5-10 tygodniach w Europie zachodniej a zwłaszcza z Anglii. Ja kupiłem tam najpierw jeden przedmiot i czekam na niego 7 tydzień! Natomiast na kolejną rzecz czekam juz 4 tydzień. Czas oczekiwania jest dla mnie nienormalny gdyż do tej pory maksymalny czas oczekiwania to 3 tygodnie a srednio to 1-2. Zdaje sobie sprawę że europa zwłaszcza zachodnia miała ogromne problemy z blokadą lotnisk ale to było w kwietniu! Dla mnie zastanawiające jest że właśnie 2 zakupy pod rząd spotkało to samo (nigdy wcześniej tego nie miałem). Czyli te przedmioty albo koczują gdzieś jeszcze na jakichś lotniskach albo jakaś życzliwa inaczej osoba być może pracująca na poczcie zauważyła że pod moim nazwiskiem znajdują się całkiem interesujące rzeczy? Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

jesli tak długo czekasz to otwieraj spór jesli płaciłeś PP, na tą co czekasz 7 tyg to już czas zapewne minął, bo jest 45 dni od zakończenia aukcji lub kliknięcia w KT, na tą drugą masz jeszcze kilka dni to otwieraj. Założę się na 100%, że przesyłki/paczki zostały wysłane jako nie rejestrowane i te niestety giną. Rejestrowane w UK to Signed for i Airsure (obydwie lotnicze), natomiast nie rejestrowane Airmail i Surface mail. Pierwsza jest lotnicza, druga drogowa. Ja osobiście kupuję w UK od prawie 3 lat, a od 2 lat każę sobie wysyłać rejestrowanymi i jeszcze żadna nie zaginęła. A czas dostawy to max 7 dni. Dzisiaj otrzymałem od kupującego zwrot towaru wysłany Airmail wysłany 02.06 i doszedł. Pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay