Przyjmowanie płatności z UK

Mam pytanko. Chciałbym sprzedać kilka przedmiotów w UK ale pojęcia nie mam jak kasować pieniądze. Dowiedziałem się dziś że PayPal oczywiście nie obsługuje Polaków (oczywiście jest bardzo popularny więc byłby najlepszy ale wiadomo nas zawsze mają w d...). Wiem że ebay daje możliwości wystawiania za granicą i z nich korzystacie więc w jaki sposób otrzymujecie kasę za przedmioty???

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

Najlepszym rozwiązaniem jest https://www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ chwalę sobie po pierwsze pieniądze mam na koncie po 2-4 dniach prowizja jest normalna tj. 7PLN ;)))) Są bezpieczni tani solidni i stosunkowo szybcy.Pieniądze jeśli są przelewane na konto walutowe to będa w dolarach a jeśli na złotówkowe to w złotych ale kurs wymiany jest naprawdę dobru w zasadzie identyczny ze średnim kursem NBP wachania są w granizach 1%, kolejny plus to ten że za ich pomocę mogę regulować płatności w internecie bez stresu że ktoś niewłaściwy pozna nr. mojej karty kredytowej itp. Masz tam także opcje ESCROW Na stronie https://www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ jest wszystko dokładnie opisane zrozumiale przystępnie no i po polsku ;)))) co jest też istotne. Polecam
basia_5
Użytkownik
Dzieki uprzejmosci znajomego przyjmuje wplaty przez Paypal na moj adres.
Jeżeli masz konto w polskim banku to możesz podać nur konta, ale do tego musisz podać SWIFT i IBAN.Wysyłka należności z UK do polski będzie trwała gdzieć około5-9 dni. Mało kto kożysta z wysyłki na konto bankowe. Możesz zalozyć konto na www.moneybookers.com wtedy nałeżność dostajesz z potwierdzeniem na mail. Korzystam z tego banku i nie nażekam na nich. Możesztam dodać swój bank żeby odrazu wysyłać swoje milioniki. :):););) Z tego konta wysyłasz swoje koszty do banku Polskiego jest to koszt EUR 1,80 jednorazowy.
bim2823
Użytkownik
kupujacy moze ci wyslac kase listem ale jest to bardzo ryzykowne wiec pewnie sie nie zgodzi
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay