Przedmiot uszkodzony przez Hermes albo jakiegos innego durnia. Pomóżcie.

suleknh
Użytkownik
Witam. Kupiłem sprzet warty okolo 750 zł. Sprzet został zapakowany tylko w pudełko i folie z bąbelkami. Jestem niemal pewny tego ze sprzedawca mnie nie oszukał lecz chodzi tu o uszkodzenie przez dostawce. Uszkodzenia nie widać tylko po prostu nie włącza sie nic. Płaciłem przez paypal. Czy nalezy mi sie zwrot pieniędzy? Nie miałem jak odmówić odbioru paczki bo nie wygladała w ogole na uszkodzoną. Najprawdopodobniej sprzęt uderzył o cos i uszkodzony jest w środku. Co powinienem zrobić żeby odzyskać pieniądze?
Pokaż cały temat
Witam, przedmiot jest w archiwum? Nie widze aukcji. Czy konatktowales sie ze sprzedawca (rada z 1 odp.)? Opisz problem, masz chyba 3 m-ce na zgloszenie, sprawdz w pomocy. radze od razu zalozyc spor, wyjasnisz, co sie stalo. jesli w tym czasie sprzedawca odpisze, ze wysyla drugi, to po prostu zamkniesz spor, powod: sprzedawca wyslal drugi i to na wlasny koszt. Moze prosic o odeslanie. Mialem problem z aluminiowa chlodnica i w ten sposob zalatwilem, tylko...ze trafilem na odpowiedzialnego sprzedawce, no i uszkodzenia byly w miejscu widocznym, zarowno na pudle, jak i chlodnicy. U ciebie gorzej, bo nie widac, ale naprawde, jak najszybciej zglos do eBay i otworz spor, jezeli brak kontaktu ze strony sprzedajacego.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań