Przedmiot niezgodny z opisem i brak pomocy ze strony ebay

Kupiłem od użytkownika fons314 aparat, który okazał się niezgodny z opisem. Nie chciałem od razu otwierać sporu - zgodnie z zaleceniami ebay postanowiłem rozwiązać problem ze sprzedającym. Niestety wymiana maili nie przyniosła żadnego rezultatu, a na otwarcie sporu było już za późno (bo dlaczego komentarz można wystawić do 60dni a spór otworzyć jedynie do 45 dnia od zakończenia aukcji?!). Wystawiłem więc negatywny komentarz. Jednak z uwagi na to, że te kilkadziesiąt znaków to stanowczo zbyt mało umieściłem w nim link dla rzeczowego wyjaśnienia sprawy (picasaweb.google.com/piotrecius/Pentax_istD#). Niestety mój komentarz został przez ebay usunięty w całości. Nie dość, że nie otrzymałem od ebay żadnego wsparcia w walce z nieuczciwym sprzedawcą, to jeszcze usiłuje się zatrzeć wszelki ślad po tej niechlubnej transakcji... Z uwagi na wybitnie utrudnioną formę kontaktu z kimkolwiek z ebay, szczególnie za pośrednictwem "kontakt z nami", który to formularz absolutnie nie daje mozliwości napisania na jakikolwiek wolny (bo przypuszczam, że nie nietypowy) temat - pozwalam sobie zamieścić te parę słów tutaj...
Pokaż cały temat
Oczywiście miałem na myśli czterdziestego czwartego dnia
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań