Przedmiot niezgodny z opisem i brak pomocy ze strony ebay

Kupiłem od użytkownika fons314 aparat, który okazał się niezgodny z opisem. Nie chciałem od razu otwierać sporu - zgodnie z zaleceniami ebay postanowiłem rozwiązać problem ze sprzedającym. Niestety wymiana maili nie przyniosła żadnego rezultatu, a na otwarcie sporu było już za późno (bo dlaczego komentarz można wystawić do 60dni a spór otworzyć jedynie do 45 dnia od zakończenia aukcji?!). Wystawiłem więc negatywny komentarz. Jednak z uwagi na to, że te kilkadziesiąt znaków to stanowczo zbyt mało umieściłem w nim link dla rzeczowego wyjaśnienia sprawy (picasaweb.google.com/piotrecius/Pentax_istD#). Niestety mój komentarz został przez ebay usunięty w całości. Nie dość, że nie otrzymałem od ebay żadnego wsparcia w walce z nieuczciwym sprzedawcą, to jeszcze usiłuje się zatrzeć wszelki ślad po tej niechlubnej transakcji... Z uwagi na wybitnie utrudnioną formę kontaktu z kimkolwiek z ebay, szczególnie za pośrednictwem "kontakt z nami", który to formularz absolutnie nie daje mozliwości napisania na jakikolwiek wolny (bo przypuszczam, że nie nietypowy) temat - pozwalam sobie zamieścić te parę słów tutaj...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Oczywiście miałem na myśli czterdziestego czwartego dnia
Napisz co stało na przeszkodzie żebyś otworzył spór po 44 dniach? SPÓR MOŻNA ZAWSZE ZAMKNĄĆ JAK SIĘ SPRAWA WYJAŚNI pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań