Prowizja - płacenie przez PayPal

Witam Chciałem zapłacić prowizję serwisowi w € poprez PP, ale tam wyskakuje taki o to komunikat This recipient does not accept payments denominated in Euros. Please contact the seller and ask him to update his payment receiving preferences to accept this currency. wiem co tam pisze, ale nie w tym rzecz Moją walutą podstawową na PP są złotówki, jeśli zmienię na € to czy będę mógł zapłacić prosto z PP? Proszę o info, może ktoś z serwisu wypowie się na ten temat. Pozdrawiam serdecznie Piotr

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

No tak, ale wcześniej nie można było płacić prowizji ebayowi PP tylko kartą lub przelewem. No cóż zostaje mi dalej płacić tak jak robiłem to do tej pory czyli płacić kartą kredytową. Zobaczę co mi napisze serwis na to moje zapytanie. Pozdrawiam
Od niedawna zaszły pewne zmiany.Przykładowo teraz jesli ktoś ma ustawione USD to może zapłacić tylko ze strony amerykańskiej , jeśli euro to ze strony gdzie obowiązuje euro.Kiedyś można było płacić z każdego serwisu.
Napisałem wcześniej do serwisu, zobaczę co napiszą na ten temat. Ja tam kartą kredytową cały czas płacę i mnie to nie przeszkadza, tylko jak dali taką możliwość to się nawet dużo wcześniej ucieszyłem, a tu ZONK.
UFFFFffffff.. Udało się dopiero za pomocą karty kredytowej. "Dziękujemy. Serwis eBay potwierdza otrzymanie Twojej płatności w kwocie 1,22 EUR." Jeżeli ktoś nie ma karty, to nie zapłaci. Ryzykuje zawieszeniem konta i odsetkami za zwłokę. Generalnie trzeba to poprawić , bo płatności dla Ebay za prowizję od sprzedaży są beznadziejne!!!!!! Może usprawnić to tak jak dla zwykłych klijentów paypal?? Po prostu podać adres e-mail dla Ebay i kazdy łatwo zapłaci albo wysyłać żądanie płatności przez Paypal. Jak robią to niemal wszyscy sprzedający na Ebay. Tak jak jest to teraz to PARANOJA!
Do tego opcja płatności przelewem jest niedostepna.
Mam ten sam problem. Zmiana waluty na polski zł jest nie mozliwa, bo mam zadłuzone konto. Aby zlikwidować zadłużenie muszę i CHCĘ zapłacić, ale od godziny mimo różnych prób bezskutecznie. To jakaś kwadratura koła. Nie mogę zapłacić bo mam walutę Euro i nie mogę zmienić waluty, bo nie zapłaciłem. Na Allegro jest to o wiele łatwiejsze. Wchodzę na stronę Paypal i tam też nic nie mogę zrobić, bo do wykonania płatności potrzebny jest jego adres e-mail. (chyba że taki jest dla Ebay, ale ja nie mogę go nigdzie znaleźć.
tu http://pages.ebay.pl/help/sell/questions/selling-fees.html jest napisane ze pp olaty mozna placic tylko jesli jako walute masz zl
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań