Prosze o Pomoc z góry dziękuje

Witam mam proźbe o kilka informacji związanych z zakupem ze USA Chce sobie zamówić światła z poniższej aukcji: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Parts-Accessories_Car-Truck-Parts-Accessories__95-96-98-99-MITSUBISHI... Dokonuje zakupu u tego pana płatność paypal i tu mam kilka pytań: - po dokonaniu zakupu przesyłam pieniążki poprzez konto paypal za pomocą podanego od sprzedającego adresu email, czy paypal doliczy mi coś za prze walutowanie - czy na granicy przesyłka zostanie obciążona cłem - jak długo paczka idzie ze stanów do polski - czy można się jakoś zabezpieczyć, jeśli sprzedający by nie wysłał paczki - czy można ubezpieczyć przesyłkę, aby nie zaginęła i się nie uszkodziła, jakie będą w tym przypadku koszty ps. jak ktoś może prosze opisać procedure zzakupu z góry serdecznie dziękuje
Pokaż cały temat
odpowiem Ci tylko na pierwsze pytanie bo ostatnio mnie strasznie PayPal wkurzył:) teoretycznie PP nie pobiera opłat od wpłacających i za przewalutowanie ale...jest pewne ale na stronie PayPal na dole link "opłaty" nastepnie w treści jest link do "kalkulatora.." i musisz sprawdzic jaki jest kurs danego dnia ale nie ile kosztuje USD bo wyjdzie 2.05PLN/USD tylko ile mozna kupic za 1 PLN dolarów amerykanskich wynik wyniesie 0,46 USD czyli wtedy dolar kosztuje 2,17 PLN przy wiekszych wartosciach jest to juz wazne.:) pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań