Problem z transakcja na niemieckim ebay

Witam!!! Zakupilem 20 lipca biezacego roku karte dzwiekowa na aukcji nr.270609052613 serwisu ebay.de http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270609052613&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Sprzedajacy podal mi swoje dane do przelewu, ktory wykonalem 26 lipca. Sprzedajacy przestal odpowiadac na moje maile, a przedmiotu wciaz nie widac (przesylka do Niemiec-Hamburg). Zglosilem sprawe na niemieckim ebay, ale sprzedajacy wciaz sie nie odzywa. Co mam zrobic aby dostac przesylke lub otrzymac zwrot pieniedzy?? Czy mozna wyciagnac jakiekolwiek konsekwencje wobec nieuczciwego uzytkownika Z gory dziekuje za pomoc ;(((( joannag1980

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Dziekuje za odpowiedz. Pozostaje mi czekac i liczyc na uczciwosc sprzedajacego...
Słuchaj to dopiero 8 dni od zapłaty a Ty tak to przeżywasz.Myślisz, że sprzedawca nie ma nic do roboty tylko odpisywać a wszystkie E-Maile ? A może wyjechał na urlop, a co nie woln mu ? A Ty zaraz : "nieuczciwy użytkownik". Pozostało tylko cierpliwie czekać i nie wysłuchiwać głupot , że jakbyś płaciła PayPalem to przesyłka była by przyniesiona w zębach przez kuriera albo forsa była by już zwrócona Tobie. Jak zgłosiłaś na ebay.de to napewno wyczytałaś ,że na wszystko są terminy, nie ma nic na "hurra". Jest procedura z terminami .
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay