Problem z otrzymaniem zapłaty z niemiec

Sprzedałem dwa przedmioty na ebay.de Nie mam komentarzy wiec wybrałem ocje escrow w moneybookers dla kupujących. Niemcy w gole nie znaja tego serwisu cieżko jest mi ich do niego przekonać. Z jednym mi sie udało bo wczesniej miał doczynienia z paypalem. Duga osoba nic nie wiedziała o tym serwisie, napisała mi abym jej podał numer konta w banku niemieckim to wpłaci szybko pieniądze, podałem jej polski bank z numerem swift i iban . Napisałem jej ze nie powinna zapłacic duzej prowizji majac te numery podczas przelewu. Od tej pory nie moge sie z nia skontaktować. Marnie to widze, jest jakas alternatywa dla paypal dla polaków z która niemcy nie beda mieli problemów. Jak myslicie da sie załozyć konto w niemieckim banku z polski? 🙂

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Masz chyba pecha bo wiekszosc kupujacych na Ebay jest obeznana conajmniej z Paypal i nie maja problemu z uzyciem tego serwisu. Moneybookers, choc mniej, to tez jest znany (bardziej w Europie niz za oceanem). Jesli niewielka suma mozesz zaproponowac banknoty w liscie poleconym. Nieco ryzykowne ale dziala. Przelewy bankowe naleza do najdrozszej kategorii metod zaplaty i sa rowniez klopotliwe. Wiaza sie z wieksza doza biurokracji, dlugo trwaja i zdarza sie ze nie dochodza do skutku z powodu bledu w numerze itp. Zdarza ze o powrocie pieniedzy nadawca dowieduje sie dopiero po 2 tygodniach... Oczywiscie oplata przepada.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay