Problem na niemieckim Ebay

Witam, w dniu 03.03.07 kupiłem na Ebay.de namiot w opcji Sofort Kaufen(kup teraz) z opisu aukcji wynikało iż ta opcja zawiera koszty przesyłki. Sprzedający podał numer konta, na które 06.03.07 wpłaciłem należność, monitowałem towar 20.03.07. W związku z brakiem odzewu 18.04.07 zgłosiłem spór na Ebay.de a w dniu 02.05.07 roszczenie zwrotu pieniędzy. Najpierw po wypisaniu całej masy danych, napisali że w ciągu 45 dni dostanę zwrot pieniędzy pomniejszony o koszty PayPal, mimo iż za zakup płaciłem z konta bez tej opcji. Po miesiącu zauważyłem zmianę komunikatu na dostaniesz odpowiedź w ciągu 7 dni. Było już za późno nawet na wystawienie negatywa, bo aukcja była już nieaktywna. Wczoraj zauważyłem iż ten sam sprzedający znowu wystawił ten sam namiot na aukcję. Przebiłem licytantów i jako zwycięzca aukcji napisałem poprzez Ebay do sprzedającego o wydanie namiotu, odpisał mi iż żadnych pieniędzy nie dostał i czeka na płatność. Nie potrafiłem wysłać przez Ebay wiadomości z załącznikami, w związku z tym bezpośrednio na jego konto email wysłałem kopie poprzedniej aukcji z kopią dowodu wpłaty. Odpowiedzi się nie doczekałem, natomiast dzisiaj znowu wystawił ten namiot na sprzedaż. Co robić, czy faktycznie ten facet jest bezkarny?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (0)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay