Witam, w dniu 03.03.07 kupiłem na Ebay.de namiot w opcji Sofort Kaufen(kup teraz) z opisu aukcji wynikało iż ta opcja zawiera koszty przesyłki. Sprzedający podał numer konta, na które 06.03.07 wpłaciłem należność, monitowałem towar 20.03.07. W związku z brakiem odzewu 18.04.07 zgłosiłem spór na Ebay.de a w dniu 02.05.07 roszczenie zwrotu pieniędzy. Najpierw po wypisaniu całej masy danych, napisali że w ciągu 45 dni dostanę zwrot pieniędzy pomniejszony o koszty PayPal, mimo iż za zakup płaciłem z konta bez tej opcji. Po miesiącu zauważyłem zmianę komunikatu na dostaniesz odpowiedź w ciągu 7 dni. Było już za późno nawet na wystawienie negatywa, bo aukcja była już nieaktywna. Wczoraj zauważyłem iż ten sam sprzedający znowu wystawił ten sam namiot na aukcję. Przebiłem licytantów i jako zwycięzca aukcji napisałem poprzez Ebay do sprzedającego o wydanie namiotu, odpisał mi iż żadnych pieniędzy nie dostał i czeka na płatność. Nie potrafiłem wysłać przez Ebay wiadomości z załącznikami, w związku z tym bezpośrednio na jego konto email wysłałem kopie poprzedniej aukcji z kopią dowodu wpłaty. Odpowiedzi się nie doczekałem, natomiast dzisiaj znowu wystawił ten namiot na sprzedaż. Co robić, czy faktycznie ten facet jest bezkarny?