Pomyłka sprzedawcy - kto ponosi koszty zwrotu towaru.

Witam. Kupiłem ze sklepu Ebay.com u pewnego sprzedawcy nowy przedmiot za kwotę około 40$ wraz z przesyłką. Kiedy odebrałem przesyłkę okazało się że dostałem nie to co zamawiałem. Napisałem przez ebay do sprzedawcy i nie otrzymałem odpowiedzi. Założyłem więc spór przez paypal - sprzedawca odezwał się niemal od razu pytając mnie czy mogę odesłać przedmiot. Przedmiot został odesłany a koszt wysyłki do stanów wyniósł 81 zł (ok 27$) Czy jest szansa odzyskania kosztów zwrotu towaru ? I ew. w jaki sposób się o nią ubiegać ?
Pokaż cały temat
Masz rację a zarazem nie masz racji. Po pierwsze - zwroty ze sporów paypal nie podlegają prowizji - bynajmniej mi się nie zdarzyło, a kilka sporów ze zwrotem mam za sobą. Po drugie - sytuacja jest zgoła inna niż ta o której ty piszesz. Nie chodzi tu o widzi misie kupującego a o sprzedawcę który dał d... przy pakowaniu przesyłki. Na aukcji sprzedawcy nie ma słowa o tym co ty napisałeś - jest natomiast adnotacja "Sprzedający bierze na siebie pełną odpowiedzialność za tę aukcję." Na dzień dzisiejszy sprzedawca zdeklarował zwrot poniesionych kosztów po otrzymaniu przesyłki - zobaczymy czy jest słowny.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań