Podstawowy adres wysyłkowy, zmiana imienia/nazwiska

Czy mogę wpisać inne nazwisko w podstawowy adres wysyłkowy, adres pozostawiając ten sam, bo czasami mam problem z jednym z domowników - on nie chce odebrać paczki pod czas mojej nieobecności jeśli jest zaadresowana na moje nazwisko? Chcę wpisać imię, nazwisko innego domownika zamiast własnego. Jakie informację są dostępne dla sprzedawcy: imię/nazwisko/adres kupującego, adres PayPal czy jego podstawowy adres wysyłkowy czy wszystkie naraz? Czy po takiej zmianie nie będę miał problemu ze sprzedawcą z UK, z serwisem eBay lub PayPal? Proszę o pomoc.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

Sprawe odbioru przesylki mozesz ustalic z miejscowym urzedem pocztowym. Przesylka moze byc odebrana przez osobe przez ciebie upowazniona lub mozesz ja odebrac z urzedu osobiscie. W kazdym kraju Ebay ustalil swoje wew. reguly odnosnie wysylki, ochrony Paypala, adresow. np. inne zasady moga obowiazywac dla wysylek na adresy wewnatrzkrajowe jak na adresy zagraniczne dla danego Ebay, adresy potwierdzone vs. niepotwierdzone, na aukcjach Ebay lub innych aukcjach. np. na Ebay UK: " 2. Items sold on eBay will be marked eligible even if the shipping address is marked unconfirmed. Generally, items sold on websites other than eBay will be marked eligible if the shipping address is marked confirmed and partially eligible (that is, eligible for Item Not Received only) if the shipping address is marked unconfirmed. c. Post the item to the shipping address on the “Transaction Details” page. If the item is delivered in person or if the seller posts the item to a different address (for example, if the buyer asks that you send to another address on the basis that it is a “work address” or a “gift” address) then you will not be eligible for re-imbursement under the terms of the programme." wg. https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/BuyerProtection_ful... Seller Protection Programme Od sprzedawcy zalezy czy wysle na inne nazwisko niz wyszczegolnione w Paypal. Wprowadz swoj adres z innym nazwiskiem i ten zaznacz jako ten do wysylki. Mozesz sprobowac go zweryfikowac.
kupiłam przedmiot. Mam w nazwisku 'polskie litery' które po kupieniu w adresie dostawy zmieniły się na 'krzaczki' sprzedawca chce żebym poprawiła nazwisko bo inaczej mi tego nie wyśle... i tu mam problem, ponieważ pieniądze wpłynęły już na jego konto, a ja nie mam pojęcia jak to zmienić. Nie chodzi o zmiane danych w profilu, tylko w ostatecznym oknie śledzenia przesyłki. Próbowałam skontaktować się ze sprzedawcą ale mi nie odpisują. Zależy mi na szybkiej dostawie, a czekam juz tydzień. Bardzo proszę o pomoc jak zmienić nazwisko
jasne, dzięki za pomoc.
rozumiem, też bym coś podejrzewał jako sprzedawca,... tylko po co jest opcja "adresy wysyłkowe", nie "adres" tylko "adresy", w ustawieniach konta????
sporzedawcy zagraniczni czasem czepiaja sie drobnych szczegolow bo nie chca miec pozniej problemow czyt. negatywow na koncie od dziwnych uzytkownikow ktorzy ich zdaniem probuja cos kombinowac podajac rozne adresy, nazwizka itp a potem zglaszaja nieotrzymany przedmiot i tutaj ich jak najbardziej rozumiem. na ich miejscu wysylalbym na sosbe ktora ode mnie cos kupila zeby miec swiety spokoj... ale moze to nie norma tylko moje wrazenia
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań