Podróby

miras71
Użytkownik
Z przykrością i bardzo krytycznie muszę się odnieść do tematu oferowanych na aukcjach eBay podróbek takich jak zegarki , perfumy i inne.Jeśli obsługa portalu nie zareaguje bardzo szybko to już wkrótce portal ten będzie przypominał stoisko koreańskich kurduplów na warszawskim stadionie.Dla mnie eBay jest międzynarodowym portalem z ogromną tradycją i renomą gdzie na całym świecie dokonywanch jest codziennie miliony transakcji - ale o dziwo w innych krajach gdzie jest eBay nie można znalezć jakoś tureckich , chińskich i innych rażących oczy swoją marną jakością falsyfikatów.Jeśli na samym początku działalności obsługa i my użytkownicy ( oferujący do sprzedaży oryginalne przedmioty )nie zareagujemy ostro , to w niedługim czasie ludzie chcący zakupić tu coś dobrego nie będą mieli tu czego szukać. Co wy na to przyszli i obecni użytkownicy portalu eBay?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Oficjalnie ebay jest platforma umozliwiajaca handel miedzy partnerami. Falsyfikaty powinny byc niby scigane przez poszkodowane firmy. Podroby sa wszedzie, np. ebay.com - dresy adidas-yamamoto ( 50 euro, w firmowym sklepie ok. 500 euro). Czy tez ebay de - np. prawie wszystko pod "louis vuitton" pochodzi z Anatoli, damska torebka tej firmy kosztuje tyle ile wynosi miesieczna srednia pensja w UE...
Hm...zawialo tu chyba polskimi kompleksami .Jestem tez troszke na ebay-lu i mysle ze to nie tak.Caly ebay-l jest podobny wszedzie.Sprzedaje sie tu wszystko i za kazda cene.Np:czsami tranzakcje sprzedajacych z USA przeprowadzane sa na miejscu a towar przesylany jest z Indji czy z Chin.Gdzie indziej wiele kopi CD np:programow krazy za symboliczna cene i jakos nikt na to nie zwraca uwagi. Co mi przeszkadza w naszym eBay-lu ...to ze sama strona niema wielu mozliwosci jak w innych krajach oraz sprzedawcy nie oferuja platnosci przez PayPal.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań