Pocztowa przesyłka z Honkongu

Wtam. Na początku lutego kupiłem wzmacniacz w Hokongu, z powodu słabej znajomości angielskiego wydawało mi się, że wysyłka jest dokonywana kurierem, a kazało się że jest to paczka pocztowa polecona wysyłana chyba drogą morską. Chińczyk wysłał szybciutko, dostałem numer przesyłki, na stronie poczty z Honkongu istnieje info, że została wysłana pod koniec lutego na 11 marca. I słuch o niej zaginął. Poczta Polska nie ma przesyłki o takim numerze, a sprzedawca pisze, że może iść do 9 tygodni. Mam pytanie jak długo praktycznie idą takie przesyłki i jaką drogą, czy od razu do Polski, czy jeczce gdzieś błądzą, gdzie należy interweniować, czy może szkoda mojego czasu na poszukiwania. Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Tamat zamykam, przesyłka trafiła prosto pod dom cała i zdrowa po trzech miesiącach tułaczki. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
uleczqa
Użytkownik
Z tego co wiem, to przesyłki drogą morską mogą iść naprawdę dłuuuugo i myślę, że nawet te 9tygodni i więcej się do tego zalicza.
Jest wiarygodny ma 99,8% pozytywnych i prawie 2000 transakcji, zresztą na stronie Poczty Hongkong był nuner mojej przesyłki z danymi teleadresowymi i data odjazdu z Chin. Niestety na roszczenia za późno bo mineło 60dni. Pozdarwiam
yy 9 tygodni napewno nie, maksimum mi sie wydaje ok 3 tygodni mi z hongkondu do angli szła 7 dni, sprzedajacy jest wiarygodny ? jaki ma procent opini ? ile ma opini ? jezeli nie otrzymales przesylki to otwórz roszczenie na paypal( jezeli placiles paypalem ) i paypal zwróci cie pieniądze ( chyba (
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań