Platnosci

Co w przypadku gdy sprzedawca nie odpowiada na prosbe o podanie kosztow calkowitych, ani na zadna wiadomosc wyslana po zakonczeniu aukcji? Nie wiem ile i czy wogole powinnam zaplacic. Od konca aukcji minelo 5 dni i nie moge nawiazac kontaktu ze sprzedajacym mimo wielu prob, sprzedawca do tej pory nie podal kosztow calkowitych ani nie odpowiada na zapytania... Co zrobic?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

twoj adres email Paypala na ktory przysla rachunek
ze strony aukcji popros o koszt calkowity. Aby obronic sie w ewentualnym roszczeniu sprzedawca musi udowodnic ze wyslal przesylka z opcja sledzenia on line. Jesli tego nie uczyni to Paypal, w razie twojej reklamacji, zwroci ci pieniadze ktore pobierze z jego konta. W jego interesie jest zatem wyslac przesylka rejestrowana.
Szczegoly odnosnie zaplaty znajduja sie w email od Ebay, w email od Paypal lub, na pewno, na stronie aukcyjnej. Emaile od Ebay i Paypala nadeszly w dniu zakonczenia aukcji lub w nastepnym. Moga byc w spamie, jesli nie widzisz ich w skrzynce
andrzej.z
Użytkownik
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, kasa wysłana, zobaczę co będzie dalej 😉
andrzej.z
Użytkownik
Tak wysłałem pierwszego maila - własnie proszac o koszt calkowity. Drugiego wyslalem z dopiskiem w temacie "YOUR ACTION REQUIRED" i chyba pomogło, bo wreszcie się odezwał 🙂 Dziękuję za pomoc !!! Mam tylko jedno pytanko - proszą mnie o "Can you provide your paypal address to us for billing?" Czy chodzi o adres email podany w PayPalu, czy o adres zamieszkania ? To moja pierwsza transakcja eBay/PayPal, a nie chce im podawać więcej informacji niz to konieczne. Pzdr. Andrzej
andrzej.z
Użytkownik
Mam podobną sytuację, sprzedawca w opisie aukcji podał możliwość wysyłki przesyłką rejestrowaną za dopłatą $2, czyli wszystko jasne i nie było się o co pytać. Teraz nie odpowiada na emaile, nie wprowadził też dodatkowej opłaty do płatności, a czas leci ... Chyba poczekam, aż zgłosi brak płatności do eBaya. Wysyłka nierejestrowana mnie nie interesuje. Pzdr. Andrzej
tutaj jest trochę inaczej niż na alledrogo, jeśli kupowałaś więcej niż 1 przedmiot, a nie było w osobnej ramce dodatkowych kosztów, to płacisz za każdy przedmiot z osobna, jeśli było coś nie jasne, trzeba było sprzedawcę zapytać przed zakupem,
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay