Co w przypadku gdy sprzedawca nie odpowiada na prosbe o podanie kosztow calkowitych, ani na zadna wiadomosc wyslana po zakonczeniu aukcji? Nie wiem ile i czy wogole powinnam zaplacic. Od konca aukcji minelo 5 dni i nie moge nawiazac kontaktu ze sprzedajacym mimo wielu prob, sprzedawca do tej pory nie podal kosztow calkowitych ani nie odpowiada na zapytania... Co zrobic?
ze strony aukcji popros o koszt calkowity.
Aby obronic sie w ewentualnym roszczeniu sprzedawca musi udowodnic ze wyslal przesylka z opcja sledzenia on line.
Jesli tego nie uczyni to Paypal, w razie twojej reklamacji, zwroci ci pieniadze ktore pobierze z jego konta.
W jego interesie jest zatem wyslac przesylka rejestrowana.
Szczegoly odnosnie zaplaty znajduja sie w email od Ebay, w email od Paypal lub, na pewno, na stronie aukcyjnej.
Emaile od Ebay i Paypala nadeszly w dniu zakonczenia aukcji lub w nastepnym. Moga byc w spamie, jesli nie widzisz ich w skrzynce
Tak wysłałem pierwszego maila - własnie proszac o koszt calkowity. Drugiego wyslalem z dopiskiem w temacie "YOUR ACTION REQUIRED" i chyba pomogło, bo wreszcie się odezwał 🙂 Dziękuję za pomoc !!!
Mam tylko jedno pytanko - proszą mnie o "Can you provide your paypal address to us for billing?"
Czy chodzi o adres email podany w PayPalu, czy o adres zamieszkania ?
To moja pierwsza transakcja eBay/PayPal, a nie chce im podawać więcej informacji niz to konieczne.
Pzdr.
Andrzej
Mam podobną sytuację, sprzedawca w opisie aukcji podał możliwość wysyłki przesyłką rejestrowaną za dopłatą $2, czyli wszystko jasne i nie było się o co pytać.
Teraz nie odpowiada na emaile, nie wprowadził też dodatkowej opłaty do płatności, a czas leci ...
Chyba poczekam, aż zgłosi brak płatności do eBaya. Wysyłka nierejestrowana mnie nie interesuje.
Pzdr.
Andrzej
tutaj jest trochę inaczej niż na alledrogo, jeśli kupowałaś więcej niż 1 przedmiot, a nie było w osobnej ramce dodatkowych kosztów, to płacisz za każdy przedmiot z osobna, jeśli było coś nie jasne, trzeba było sprzedawcę zapytać przed zakupem,