Paypal: Twoja płatność z dnia 09-04-2009 jest przetwarzana w systemie PayPa

Witam. Zakupiłam już kilka przedmiotów na ebay.co.uk (z niektórych jeszcze nie mam komentarzy) i nigdy się z takim czymś nie spotkałam. Kupiłam Barbie za 5 funtów, przesyłka 3 funty. Od razu po wygraniu aukcjii chciałam zapłacić za przedmiot PayPalem. I dałam tak jak zawsze: zapłać teraz itd. Powinno więc pisać : zapłacono w systemie Paypal dnia ... Jednak zamiast tego pisze właśnie: Twoja płatność z dnia 09-04-2009 jest przetwarzana w systemie PayPal. Gdy wejdę na moje konto Paypal płatność w każdej chwili mogę anulować. Pieniądze nie są na moim koncie, podejrzewam że na koncie sprzedawcy też ich nie ma. Jakby ,,stoją w miejscu". Raz zrobiłam, żeby anulowało płatnosć i kasa odrazu pojawiła się spowrotem na moim koncie Paypal. Nigdy tak nie było, zawsze płatność szła do sprzedającego. Pisałam do tej Pani od której kupiłam przedmiot (po angielsku) czy aby na pewno podała dobrego maila (jej mail zaczyna się od www ,co wydało mi się dziwne) i czy przypadkiem nie ma tych pieniędzy u niej na koncie. Odpisała mi, że podała dobrego maila i kasy nie ma. Moim zdaniem to wina sprzedającego, coś ma chyba nie tak z kontem Paypal. Napisałam kilka wiadomości czy nie wie, dlaczego nie da się wpłacić pieniedzy. Zero odzewu. Najchętniej olałabym tą sprawę i cofnęła płatność, jednakże boję się, że sprzedający się nagle ,,obudzi" i będzie mieć jakieś pretensje, czy coś... A w czwartek jadę do sanatorium na 3 tygodnie, nie będę miała dostępu do internetu. Co mi radzicie? Olać sprawę i cofnąć płatność? Skoro sprzedający się nie odzywa, to chyba nie będzie miał pretensji... I dlaczego pieniadze się nie chcą przelać na konto Paypal od tej Pani?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (0)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań