PayPayl!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
25-04-2005 10:20
Tak, wiem, że to pytanie już padło, ale powinno paść jeszcze wiele razy, to może ktoś z Ebaya na nie odpowie...
Bez PayPala baaaardzo trudno jest kupować na aukcjach zagranicznych. Wielu sprzedających nie akceptuje przelewów bankowych, nie mówiąc o tym, że przelew z POlski do USA kosztuje jakieś bajońskie pieniądze. Dlaczegp startuje polski Ebay, a Polski nadal nie ma na liście PyPala? Dopóki tego nie rozwiążecie, polski Ebay będzie tylko kolejnym (kiepskim na razie) odbiciem Allegro...
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (8)
Odpowiedzi (8)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
27-04-2005
10:10
PayPal jest nic nie wart, ich centrum rozwiązywania pomocy, serwis reklamacji, wszystko leży i kwiczy. Zazwyczaj, po złożeniu reklamacji czekasz 40 dni a potem masz odpowiedź, z cyklu, sorry, twoja reklamacja została odrzucona, nie pomagają nawet argumenty w postać dowodów, rozmów telefonicznych, maili, faxów.... Już dawno zrezygnowałem z PayPal, właśnie dlatego, że nie dbają o klientów, nawet nie wspomnę o tym, że niemieckie centrum Paypal to prawdziwa tragedia.... Są alternatywy, np. www.bidpay.com, szczególnie dla sprzedawców, bo oni wtedy nie płacą kosztów - na Paypalu, to sprzedawca płaci prowizję.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
27-04-2005
09:25
Coś mi się wydaje, że jeżeli paypal nie wejdzie do Polski to Ebay.pl padnie po prostu, a to właśnie dlatego, że 99% sprzedawców preferuje głównie tą formę płatności. Niestety w realiach naszego skromnego społeczeństwa przelew bankowy za granicę lub np. wysłanie pieniędzy przez WU nie wchodzi wogóle w grę, choć by dlatego, że kupując przedmiot za 15 dolców, za przesyłkę pieniędzy zapłacimy 13 dolców czyli prawie jeszcze raz tyle... zaczyna się opłacać dopiero powyżej 50 dolców, za przesłanie od 50,01 do 100 dolców to koszta 15 dolców... czyli tylko patrzeć jak Ebay.pl padnie albo zadba o swoich klientów dogada się z PayPal... w co wątpię...
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
26-04-2005
22:28
Rozwiązanie twojego problemu na chwilę obecną brzmi:
http://www.allpay.us/s2p/
Sam jeszcze z niego nie korzystałem, ale podobno działa. Oczywiście będzie cię to parę złotych kosztować, ale wyjść masz niewiele, bo np. BIDPAY również kosztuje
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
26-04-2005
22:23
Problem polega nie na tym, że pałam szczególną miłością do PayPala 😉 - ale na tym, że na ebayu w USA czy choćby w Wielkiej Brytanii jest cała masa sprzedających, którzy akceptują TYLKO tę formę płatności!
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
26-04-2005
00:51
ja kupowałem raz w canadzie i teraz czekam na przesyłkę
zapłaciłem polską kartą przez bidpay.com (kosztowało mnie to co prawda 4 dolce ale co zrobitch) 😛 z tego co wiem i co mi sie nie udało z polską karta nie się otworzyć konta na paypal poki co 😕 szkoda wielka szkoda jestem za pay palem i niech ruszy jak najszybciej
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
25-04-2005
22:27
uzywam paypal od kilku lat i moim zdaniem jest to w 100% bezpieczne. nigdy paypal mnie nie przekreceil etc.
pozdr
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
25-04-2005
21:44
Wszystko w rekach bankowcow pod adresem <>. U dolu po lewej jest okienko wyszukiwarki. Po wpisaniu "paypal" mozna sie dowiedziec co "w trawie piszczy".
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
25-04-2005
19:34
PayPala nie ma w Polsce i najprawdopodobniej nie będzie, wnioskując przynajmniej z mojej korespondencji z tą firmą. Poszukaj alternatywy. Mówiono tu już o takich. PayPal, to jeden z bardziej złodziejskich systemów jakie znam, więc nie żałuję, a kupuję też na zachodnim ebayu.
0
Podziękowań