Partner USPS

Witam, Paczka została nadana USPS (prawdopodobnie Global Express Gu.) ponieważ mam możliwość śledzenia przesyłki - od 4 dni jest inf. o odprawie celnej. Jednakże nikt do mnie nie zadzwonił, ani niedostałem prośby o dostarczenie wymaganych dokumentów. Próbuję więc odnaleźć paczkę na własną rekę. Tracking paczki 10 cyfr, bez liter Moje pytanie brzmi: kto jest partnerem USPS w Polsce oprócz Poczty Polskiej, Fedex czy DHL?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

tu moze jest lub w...ksiazce tedlefonicznej. Rowniez na poczcie powinni wiedziec ktory UC odprawia paczki dla nich.
witam. prosze mi powiedziec jaki jest nr tel do urzedu celnego?? oni maja jakas centrale czy musze zadzwonic do odpowiedniego?? niestety nie wiem do ktorego trafila moja paczka 😞
już wiem o co chodziło bo byłem w urzędzie dzisiaj. - od elektroniki z USA trzeba płacić 22%VAT a dodatkowo w paczce nie było rachunku i nie wiedzieli jaka jest wartość
nfaron4
Użytkownik
jose1709501 W pewien sposób sam sobie odpowiedziałeś. iPhone nie jest oficjalnie dostępny w Polsce, pochodzi on z sieci komórkowej (wolnej sprzedaży nie ma). Zatem weryfikują jego autentyczność, może karzą zapłacić cło, a może po prostu czeka na swoją kolej. Zblizają się święta więc wzmorzony ruch.
No kurcze to trwa od piątku do dzisiaj - a dlaczego mogli zatrzymać paczkę na granicy? W paczce jest nowy iphone...
prawdopopdobnie zatrzymali na cle w Polsce. Zatelefonuja lub napisza. To moze potrwac kilka dni...
Status: Into Foreign Customs Taki status wyświetla mi się od 4 dni.... Ile jeszcze mam czekać na przesyłkę? (wybrałem opcję USPS 3-5 business days..) Proszę o szybką odpowiedź...
guziecxx
Użytkownik
Witam, Mam do Was pytanie. Czekam na paczke wyslana USPS, od kilku dni mam taki wpis w opcji sledzenia przesylki: "International Dispatch, April 29, 2007, Chicago (O'Hare) AMC" Co to oznacza? Czy przestlka juz wyleciala, czy na cos czeka?
Dzięki, paczkę już znalazłem :) Istnieje opcja (GXG)-global express guaranteed via USPS paczki przesyłane są Fedexem współpracującym z USPSem, jest trochę taniej niż bezpośrednio Fedexem. Wspomniany kod 10 cyfrowy USPSu to kod referencyjny Fedexu.
USPS to poczta USA i w Polsce poczta polska zajmuje sie tymi przesylkami. Urzad celny skontaktuje sie z toba gdy przyjdzie kolej na twoja paczke. Mozesz do nich zatelefonowac ale nie przyspieszy to procedury. Moga byc najwyzej w stanie potwierdzic obecnosc paczki u nich. Mozesz otrzymac pismo od firmy ktora dla urzedu celnego jest podwykonawca procedur celnych. Tam bedzie wszystko wyjasnione. Czasami trwa to 2 tygodnie.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań