albo serwis ebay.pl coś zrobi w celu zwiększenia bezpieczeństwa kupujących albo nie ma szans odebrania klientów allegro. W tej chwili zarejestrować może się kazdy nawet pies. Allegro nawet nie próbuje obnizać swoich złodziejskich prowizji bo dobrze o tym wie że przez to ebay nie stanowi jakiejkolwiek konkurencji podobnie jak swistak.pl czy aukcje24.pl(gdzie niczego się nie sprzedaje)
Znalazłem jeszcze jednego:
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7510657067
Jak długo nie będzie chociażby symbolicznych opłat na Ebayu, tak długo będą takie przekręty. Ewentualnie ostry nadzór aukcji, czego chyba aktualnie brakuje wszystkim systemom dostępnym w Polsce.
Jeśli o mnie chodzi, to mam 4 pozytywy, bo kupowałem kiedyś będąc w UK. Jakoś nigdy nie czułem potrzeby oszukiwania z pozytywami na aukcjach. One same przyjdą. Dla tych, którzy źle się czują mając 0, proponuję zrobienie tego co ja, tzn. w każdej aukcji dodaję notkę, że ci którzy nie są mnie pewni jako sprzedawcy, mogą sprawdzić moje konto na allegro i podaję nazwę usera.
Przydalo by sie, zeby kolega "la_dam" zaplacil profizje dla eBaya, jak rowniez podatek od uzyskanych jak na razie 200 mln zl. zyskow ze swoich "transakcji" ;). Swoja droga kazdy kiedys zaczynal i mial 0 punktow...
Jeśli takie aukcje nie zostaną stąd wykopane razem z osobami, które biorą w nich udział to ebay długo nie pociągnie.Bo komu są potrzebne szybkie pozytywne komentarze jak nie kombinatorom i przyszłym oszustom.
Na tą chwile myśle, że najlepszym sposobem jest zgłaszanie takich problemów poprzez formularz kontaktowy z ebay. Na pewno pomożemy w ten sposób polskiemu dziecku eBay :)
-> http://www.ebay.pl/helpForm
(Zasady bezpieczenstwa, Naruszenia reguł)
Z drugiej strony skoro za serwisem stoi tak duża organizacja, myślę, że problem "sprytnych Polaków" uda się jakoś rozwiązać systemo w krótkiej przyszłości. W końcu to pierwsze dni serwisu.
Pozdrawiam
Wojtek
Najlepsze jest to ze tam nie ma opcji kup teraz a ludzi mysla ze jak zalicytuja to wszytko jest ok. Osobiscie wszystkie te osoby co wystawiaja takie aukcje i biora w nich udzial to bym im konta pozawieszal. A nawet jak maja prawdziwe dane osobowe to dodal to czarnej listy.