Oszustwo na amerykańskim ebayu - poradzcie!!!

kasbie1
Użytkownik
Bardzo proszę o radę doświadczonych ebayowiczow. "Kupiłam" na amerykańskim ebayu laptopa. Zapłaciłam 600$. I od tego momentu żadnego odzewu od sprzedawcy. Wiem, że tak samo kupiło takiego samego laptopa 5 osób (łącznie ze mną). Po kilku dniach weszlam na opinie o sprzedającym i konto zawieszone, bo dostał 3 negatywy za takie laptopy (tzn. ludzie wpłacili kasę a laptopa nie dostali). Płatność była przez Paypal. Zgłosiłam roszczenie do Paypala. Mają 30 dni na rostrzygnięcie. Ale problem jest taki - oni gwarantowali zwrot 200$ w przypadku, kiedy na koncie tego sprzedawcy nie będzie wystarczających środków. I niestety obawiam się, ze nie będzie, ponieważ na darmo nie robil tego przekrętu. Czekam na rozstrzygnięcie Paypala. Co mogę jeszcze zrobić? Mam czekać na Paypal, czy w jakiś sposób działać? Jeśli tak, co mam robić, zeby odzyskać wszystkie pieniądze? Bardzo prosze o rady ludzi, którzy znaja sie na temacie. Będę bardzo wdzięczna za radę. Pomóżcie!!!
Pokaż cały temat
Skontaktuj sie z policja w miejscowosci w ktorej mieszka sprzedawca i zglos zwyczajna kradziez. Mozna to zrobic przez email ale nie wiem na ile to jest efektywne. Mozesz tez zlozyc zawiadomienie o przestepswie tu: http://www.ic3.gov/ Jest tam tez link do FBI internet fraud department. Powodzenia. Ebay niestety nic nie pomoze. Chetnie wezma Twoja wplate lecz pomocy zadnej nie uzyskasz.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań