Oszukany

paweltlen
Użytkownik
Witam Serdecznie wszystkich zostałem oszukany na ebay.pl Co mogę zrobić w tej sytuacji.... użytkownik nie odpowiada sprawę skierowałem do działu Centrum rozstrzygania. I czekam 9 dzień na odpowiedź bez skutku . Co dalej ?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

dar7914
Użytkownik
Wystawiajac na sprzedaz towar masz w niektorych przypadkach "szablony", gdzie mozesz wybrac konkretna wersje, odmiane itd danej marki towaru. Roznica moze byc np. w wyposazeniu. I to bylo sedno sporu, gdzie wlasciwie obie strony transakcji(tyle, ze to ja zostalem stratny) prowadzily spor przeciw Ebayowi.
z ciekawosci, co masz na mysli mowiac :Co lepsze to Sprzedajacy udowodnil, ze wina lezy o stronie Ebayu, opis przedmiotu niezgodny ze stanem faktycznym i co nic ...' ? myslalem ze to co sie wpisuje w formularzu sprzedazy pokazuje sie na aukcji... wiec stan faktyczny przedmiotu opisuje sprzedawca a nie ebay...?
dar7914
Użytkownik
Jesli tylko strona "przyjmie" otwieraj spor i na Ebayu i Paypalu. Mnie tak oszukala firma Ebay. Dostalem kilka email i ostatni od Ebayu byl tresci, ze mam czekac i nic nie robic bo sprawa w toku. Po okolo tygodniu zamknieto po cichu sprawe i tyle (nie otzrymalem ZADNEJ informacji o tym) ... Zostalem oszukany i okradziony przez Ebay. Nie poinformowano mnie o zamknieciu sparwy, trafilem na to sam szukajac w moim koncie co dalej. PayPal nie przyjal sprawy bo minelo 45 dni. Tyle trzymal ja Ebay, ze termin 45 dni minal. Co lepsze to Sprzedajacy udowodnil, ze wina lezy o stronie Ebayu, opis przedmiotu niezgodny ze stanem faktycznym i co nic ... Zlodziej zlodziejowi oka nie wykole !
jeśli otworzyłeś spór, możesz teraz eskalować do rangi roszczenie, na tym etapie zajmie się firma Paypal
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań