Opłata za przesyłke

zahaczony
Użytkownik
witam, wygrałem aukcję na której , standard, poda była cena oraz koszty wysyłki - 20.00 funtów. Natychmiast zapłaciłem za całość (PayPal). Otrzymałem @ od sprzedającego, że przesyłka wyniesie 45.00 funtów. Żeby było jasne- na Anglię było 12.00 funtów, na Europe 20.00. Przelałem 20.00. Jak mam teraz postąpić? Czy to jest OK, że się zmienia którąkolwiek z kwot po zakończeniu licytacyj? Jam mam zareagować?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

zahaczony
Użytkownik
dzięki za odpowiedzi w moim temacie... napisałem juz 2 @ z prośba o wyjaśnienie za co te +25 funtów. Nie otrzymałem odpowiedzi. Skontaktowałem sie również z Obsługą Klienta, reasumując- poradzono mi o skontaktowanie się ze Sprzedającym, a On milczy...
Witam Z twojej aukcji wynika, że ja nigdzie niewidzę, aby był dodatkowy koszt w postaci 25 funtów, na dodatek facet bierze 20 funtów za zwykłą przesyłkę tzw. ekonomiczną, która do Polski idzie około 2 tyg. Ostatnio miałem z tym doczynienia. Nie masz żadnej gwarancji, że dojdzie do Polski, tylko spór Cię uchroni wrazie czego. Zapytaj się za co te dodatkowe 25 funtów, a najlepiej aby Ci wysłał Royal Mayl International Sellers Standard priorytetowa lub ubezpieczona, z numerem do śledzenia. Najdroższa z brytyjskich opcji Royal Mail International Signed-for. To jest twoja aukcja 320197967279 Pozdrawiam i powodzenia P.
meryibra
Użytkownik
Może facet nie wie, gdzie leży Polska? Poważnie mówiąc - napisz do niego z pytaniem, dlaczego podniósł cenę przesyłki. Ciebie obowiązuje cena podana w opisie aukcji. Gdybyś podał numer aukcji, to możnaby sprawdzić, czy nie ma tam jakichś adnotacji o dodatkowych kosztach. Jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy, to to, że wymagane jest ubezpieczenie, które nie było podane w cenie przesyłki, bo nie można go obliczyć, przed zakończeniem aukcji.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań